lørdag den 24. august 2013

Rubjerg Knude

Fredag aften kørte vi en tur til Lønstrup. Min favorit på Vestkysten. Det er en virkelig hyggelig, lille by og et fantastisk område. Kristian havde købt deal-beviser til Restaurant Nordsøen, så efter en solid omgang mad gik turen til Rubjerg Knude for at se det gamle, smukke fyr. 
Gåturen er så smuk, på små veje og stier af grus, mellem kornmarker, får, vilde blomster og vindblæste buske. Pludseligt ligner landskabet en ørken og så kommer den hårde opstigning gennem sandet. Jeg var temmeligt smadret bagefter, haha:)  På toppen er der den smukkeste udsigt til Lønstrup by, Vesterhavet, Fyret og den omkringligende natur. Vejret var fantastisk igår, ikke for varmt, ikke for koldt og næsten ingen vind, hvilket er sjældent for Vestkysten. Sol, små skyer og det smukkeste lys. I det varme sand sad der overalt mariehøns forsamlet. Flot var det hvertfald, men svært at fotografere uden enten at mase dem eller blive invaderet af nye..
Fyret bliver snart pillet ned. Vesterhavet æder af skrænten, så snart vil det også æde Fyret, hvis der ikke gøres noget. Det bliver nok genopført et eller andet sted, men det bliver jo bare aldrig det samme. Det samme med Mårup Kirkegaard, der ligger lige uden for Lønstrup. Her er den meget gamle og smukke kirkegård også på vej i vandet. Det lader man den vidst også gøre, men så kan "Søens Folk", som mange af de begravede er, også komme "hjem". 
Det var en rigtig dejlig måde at starte weekenden på, med mad, gåtur, solskin og holde i hånd. Mere af den slags tak! Næste gang tror jeg det bliver med picnickurv og tæpper, så solnedgangen rigtig kan nydes..
Husker I at følge mig på Instagram (MissMuffin22)? Her kan man se meget mere- bla. den fine "solsikke-bod" vi kom forbi på vejen :)

10 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Så smukke billeder du har taget :-)
Turen ser ud til at være anstrengelserne værd, hehe!

Camilla sagde ...

Hvor ser det dog vidunderligt ud! Smukke, smukke billeder :o)

Annemette sagde ...

Skønne og smukke billeder, sikke et flot lys du har fanget ;-)
Kan man andet end elske Nordjylland :-)

Christina sagde ...

Smukke billeder af et smukt område.

MissMuffin sagde ...

Tak allesammen :)
Lønstrup (og Nordjylland generelt) er virkeligt smukt. Lyset igår var helt fantastisk lige der inden solnedgang, så det var en fornøjelse at have kameraet med..

hulebo sagde ...

Rubjerg og Lønstrup er også blandt mine favoritsteder i Danmark, og ingen sommer uden en tur omkring fyret.
Jeg var ikke klar over, at det skulle pilles ned - men det er rigtigt, at det er på vej under sandet!
Jeg kan huske, da der stadig var restaurant og bygninger på stedet - for hvert år bliver der mindre og mindre at se. Fascinerende og lidt skræmmende. Det minder os om, hvor stærk naturen er...kram

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

WOOOOW nogle smukke billeder søde !!! Det lyder som en dejlig dag/aften...

MissMuffin sagde ...

hulebo, det er også et fantastisk område :) Vesterhavet æder efterhånden et par meter om året, så det skal til at være hvis de skal nå at redde fyret. Det trænger nu også efterhånden til en kærlig hånd, så måske kommunen spytter lidt penge i til en lille restaurering..


Tak Kristine. Lyset var også fantastisk, så det var en fornøjelse at have kameraet med:)

Anonym sagde ...

Hvor er det fantastiske flotte billeder du har taget,meget stemningsfulde motiver...Jeg har nydt dem flere gange.
Hilsen Annette

MissMuffin sagde ...

Annette, mange tak:) Det er også et meget smukt område og sensommersolen kan være helt fantastisk, især på vestkysten..