lørdag den 4. januar 2014

Chokoladekage med baileymousse


Pigerne fra madklubben kom til ost og rødvin den anden aften. Ikke en dårlig menu hvi du spørger mig. Så nemt og så hyggeligt at spise :) Lidt dessert synes jeg nu også at der skulle til, så jeg valgte at lave denne kraftige sag med masser af chokolade og Bailey i :) Den blev serveret med et drys kakao på toppen og lidt friske bær til- og kaffe og Bailey til:)
Det er virkeligt en lækker kage. Sød, tung og med masser af smag fra chokolade og Bailey. Er man ikke til Bailey, så kan man også sagtens bruge Kahlua eller anden likør.
I opskriften skal der bruges heavy cream, som er en fløde på 40-42%. Det kunne jeg ikke få, men i Salling Super har de Double Cream fra Naturmælk, som er på hele 48%. Så spædede jeg op med alm. fløde for resten og det gik fint. Jeg lavede kun halv portion og brugte en lille springform på 20 cm. Vi er kun 4 til at spise den og et lille stykke rækker langt:)

Chokoladekage med baileymousse (4-6 pers.)
Chokoladekage:
3 æg
40 g. flormelis
1 spsk. god kakao
1 spsk. kartoffelmel
75 g mørk chokolade

Baileymousse:
250 g. double cream
50 g. fløde
175 g. mørk chokolade
50 g. mælkechokolade
90 ml. Bailey

Start med at lave chokoladekagen. Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle lidt.
Pisk æg og flormelis godt til det bliver lyst og luftigt.
Pisk kakao og kartoffelmel i. Vend den smeltede chokolade i med en dejskraber til den er blandet godt i dejen.
Smør en lille springform godt og hæld dejen heri. Bag d. 30 min ved 180 grader.
Lad den afkøle helt, pak den i husholdningsfilm og stil den køligt.
Hak chokolade og mælkechokolade. Kom det i en lille gryde sammen med double cream og fløde. Varm det forsigtigt op under omrøring til at chokoladen er helt smeltet.
Stil det på køl i min. 4 timer.
Hæld bailey'en i og pisk det til skum. Pisk ikke for meget, så skiller den.
Fordel moussen over bunden i springformen og glat den ud.
Dæk med husholdningsfilm og lad den stå på køl frem til servering- gerne natten over.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

En almindelig fløde er på 38%. Kunne du ikke bruge det?

MissMuffin sagde ...

Jo, hvis jeg ikke havde skrevet forkert. Heavy Cream er på ca. 42% og kan ikke erstattes af piskefløde, da det har en helt anden konsistens..

Piskeriset sagde ...

Åh, din onde, onde quinde! Ikke alene tog jeg mindst et halvt kilo på, da jeg så det billede - nu har jeg også voldsomt lyst til chokokage :-D

Anonym sagde ...

Ah, så forstår jeg :-) tak!

Unknown sagde ...

Trækker lige kæben op igen og tørrer den store pøl af mundsavl op efter jeg så dette indlæg. Er du helt gal, den ser god ud! Jeg må prøve den straks! :)

MissMuffin sagde ...

Piskeriset, jeg burde blokere dig eller noget, så du ikke bliver udsat for alle de fristelser :)

Anonym, super :) Det andet var også noget rod :)

Mia, gør det! Den er virkeligt god- men husk lige at inviter nogle gæster, for der er til mange i den her. Heldigvis kan den godt tåle at stå et par dage uden at blive kedelig :)

Anonym sagde ...

Den ville sikkert også være dejlig med appelsinlikør, hvis den ene ikke er til Bailey, og den anden ikke er til kaffe :-)
Godt nyt år!
Elsebeth

Annemette sagde ...

Mmmmm! Total baileysfan så den må prøves :-D

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, som jeg skriver kan man bruge lige den likør man nu synes er den bedste.

Annemette, den er fantastisk god. MUMS!