tirsdag den 4. marts 2014

På bordet

Serveringen af mad er lige så vigtigt som smagen og tilberedningen hvis du spørger mig. Vi spiser også med øjnene. Herhjemme spiser vi altid af pæne fade og skåle. Det er sjældent, at det kommer pander og gryder ind på spisebordet. Jeg dækker også bord med dækkeservietter og papirservietter hver dag, uanset om vi bare er os selv eller om her er gæster. Vi har også altid levende lys på bordet, for det skal være en hyggelig stund, hvor vi får delt stort og småt og dagen der er gået.
Jeg har mange flotte fade, men de er ret store, så nu skal samlingen suppleres op med nogle af de lidt mindre af slagsen, der passer til en hverdag hvor vi kun er to. Første tilføjelse til samlingen blev den smukke, rustikke tallerken fra Broste. Jeg kunne ikke stå for det rå look! Den findes også i fade, skåle, krus osv. Broste har også lavet en fin lys serie, der er lidt mindre rustik. Jeg købte den i Bahne.
Næste investeringer til spisebordet kunne være et par tallerkener fra Kähler i de lilla og lyserøde farver, et par trætallerkener fra Muubs og måske et lyserødt fad fra Casalinga.
Ok, drømmer også lidt om det her smukke salatbestik i horn. Hvor fint er det ikke?
Hvad drømmer du om at kunne sætte på spisebordet?

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg synes også at serveringen er vigtig. Og vi dækker - som jer - pænt bord hver dag. Jeg åbnede min butik, Drømmegaven, for et lille år siden, og siden da har jeg fået meget nem adgang til nye ting til borddækningen ... Og det er lidt farligt, for jeg havde faktisk rigeligt i forvejen. For tiden er jeg meget forelsket i den keramikserie fra Toscana som Rice laver - og som jeg sælger. Indtil videre har jeg holdt nallerne fra det, men jeg bliver nok snart nødt til at tage noget til mig selv ;-)

Anonym sagde ...

Jeg prøver også at blive bedre til at prioritere serveringen, selvom det måske betyder mere opvask. Lige nu drømmer jeg om steak bestik fra Laguiole, og en stor salatskål i oliventræ ligesom denne:
http://livingdesignshop.dk/pi/Salatskål_i_oliventræ_1843_42.aspx

Smukt fad i øvrigt! :)

/Helle

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Åååh det går jo lige i hjertet på sådan en kommende hjemkundskabslærer som mig: æstetik!!!! Ak ja - jeg er så enig :) Det skal sgu se godt ud, ligeså vel som det skal smage godt :) BUM!!! Og hey - mega lækkert fad. Jeg har set mig varm på flere af deres rustikke sager derinde. HAPS!!!

Piskeriset sagde ...

Lige præcis det stel, du viser, holder jeg meget af. Dog har jeg set det i en udgave med flere blå nuancer, og da jeg elsker blå, er det min favorit :-)

Et af mine mål (for i år?) er at blive bedre til at servere på farvede tallerkner... eller bare at undgå hvide tallerkner, når jeg serverer. Jeg skal ud af min comfort zone. Måske jeg snart skal gøre noget ved det ;-)

MissMuffin sagde ...

Nana, jeg ville slet ikke kunne styre at have min egen butik med alle de fine sager :)Rice laver generelt rigtigt fin keramik- det har jeg også sukket over mange gange:)

Helle, det giver lidt mere opvask ja, men jeg har heldigvis opvaskemaskine:) Sådan en smuk salatskål kunne også sagtens komme på min ønskeseddel.

Kristine, det betyder meget. Men det ved vi jo også når vi tager billeder til bloggen:) Det er sååå fin en serie- jeg er hvertfald fan!

Piskeriset, det her er mere gråt, lyst grønt. Blåt lyder også smukt:)
Jeg foretrækker farvede eller mønstrede tallerkner. Hvide er så kedelige, men vores hverdagstallerkner er godt nok hvide...

Unknown sagde ...

Flotte sager! Elsker også ting i horn, kig på hornvarefabrikken.dk som laver lækre ting og sager i horn. Altsammen made in Bøvlingbjerg i Vestjylland:-))
Hilsen Anne

Broste Copenhagen sagde ...

Vi har også en hel side dedikeret til borddækning på http://www.citygreen.dk. Vi har både Broste Copenhagen ting og bestik og andet godt fra hornvarefabrikken: http://www.citygreen.dk/køkkenet/borddækning-bestik-duge