lørdag den 10. maj 2014

Blomkålsalat med ramsløgspesto og feta

Når man har ramsløg i haven, så bliver man nød til at lave en portion velsmagende ramsløgspesto og føle sig helt med på den der "Nordisk Mad-bølge" der hersker:)

Vi har ikke ret meget i haven udover et par gamle frugttræer, en masse mos i græsplænen, efeu der kravler her og der og så nogle meget små blomster vi selv har plantet her og der. Det skal der laves om på, så vi har været i bedene, men her havde jeg da helt glemt at der voksede ramsløg, så jeg lavede en omgang pesto sammen med lidt persille. Jeg har ikke nøjagtig mængder, men det blev ramsløg, persille, hasselnødder, parmesanost, revet citronskal, salt og så olivenolie til konsistensen passede. Det smager så godt:)
De sidste par skefulde skulle bruges, så jeg valgte at lave en salat med fintrevet blomkål, som jeg er blevet ret glad for at bruge i salater. Virkeligt nemt, sund og velsmagende.
Har du ikke lige ramsløg, så brug din favorit-grønne pesto:)

Blomkålssalat med feta(2 pers.)
½ lille blomkål
3 spsk. ramsløgspesto
125 g. cherrytomater
½ dl. friskbælgede ærter
½ dl. smuldret fetaost

Riv blomkålen fint. Det er nemmest i en foodprocessor, men kan også gøres på et rivejern.
Bland blomkålen godt sammen med pestoen og anret på et fad.
Skær cherrytomaterne i halve og fordel dem over blomkålen sammen med ærterne.
Drys med feta og server.



Ingen kommentarer: