tirsdag den 17. juni 2014

Anmeldelse: "Sunde Salater" af Anne Hjernøe


Jeg er egentligt ikke Anne Hjernøe-fan. Faktisk synes jeg nogen gange, at hun er lidt irriterende(ved godt det ikke er pænt sagt), så jeg havde blandede forventninger til denne bog. Kan kun sige, at jeg er blevet positivt overrasket.
151 opskrifter på lækre salater præsenteret i en bog fyldt med smukke billeder.
Vi kommer til at spise en masse salater herhjemme hele sommeren.
Bogen er fyldt med mundvandsfremkaldende opskrifter på salater med og uden kød, med fisk og skaldyr, med frugt, bær, grøntsager, bælgfrugter, svampe, nødder og alverdens lækkerier. Kolde salater og lunde salater. Som tilbehør og som måltid. Til hele året rundt.
Der er selvfølgeligt klassikske kombinationer som caprese og salade nicoise, men også mange andre spændende kombinationer.
De fleste ingredienser kan fås i de fleste supermarkeder, men der er også enkelte specielle ingredienser, men ikke nogen an ikke kan få fat i hvis det er man gerne vil kaste sig ud i det.
Desværre er ikke alle salater vist med et billede, men det er heldigvis ikke sååå mange. Kogebøger uden billeder er simpelthen for kedeligt!
Eneste anke er, at jeg måske godt kunne ha tænkt mig lidt mere. Måske et par gode brødopskrifter til at servere med salaten, lidt godt drys eller et par favorit-dressinger. Det ville give bogen lige lidt mere.

Mest imponeret er jeg over billederne. Der er rigtigt mange salater i denne bog og alle salaterne er fotograferet på smukkeste vis og helt forskelligt- der må ha været en del grej med i det fotostudie:)
Så bogen er virkeligt en fornøjelse for øjet og sådan en bog jeg tager med ud i hængekøjen eller med i seng til godnatlæsning.

Bogen får 6 stjerner og min varmeste anbefalinger:)
Kan man lide salater og mangler man måske lige lidt inspiration, så er den her bog en oplagt gave til kogebogshylden.

Ingen kommentarer: