fredag den 22. august 2014

Granola med chokolade og boghvede



Granolaen smager virkeligt godt sammen med græsk yoghurt, en klat æblemos og lidt friske blåbær.
Den er også testet ovenpå en smoothie og også her var den knasende konsistens virkeligt god:)

Min granola kom slet ikke til at ligne opskriften fra Deliciously Ella og den var da også ved at ende i skraldespanden, men heldigvis fandt jeg en lille smule gemt tålmodighed og endte med en virkeligt lækker og sprød granola. Den skal laves igen når den store krukke er tom!
I stedet for honning består den våde masse af usødet æblemos og dadler, men det giver rigtigt meget fugt, som boghvedeflager og havregryn suger. Så næste gang vil jeg tilsætte endnu flere nødder og kerner, men det vil bestemt heller ikke gøre mig noget, for det er det allerbedste i sådan en omgang her. Måske også lidt ekstra kakao, men jeg er også en chokoladegris:) Når granolaen lige får den ekstra tid til at tørre i ovnen bliver den helt vildt sprød og knasende og det elsker jeg.
Jeg brugte boghvedeflager, for jeg har ikke kunne finde sådan nogle poppet boghvede som der bruges i opskriften. Æblemosen kogte jeg selv af æbler fra haven, men ellers har Urtekram en usødet version.
Opskriften er ikke helt perfekt, men et godt udgangspunkt for en virkeligt lækker og sund granola.

Granola med chokolade og boghvede
200 g. dadler uden sten
3½ dl. æblemos uden sukker
10 g. smør
1 spsk. vaniljepulver
4 spsk. kakao
2 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
2 dl. mandler, grofthakkede
300 g. boghvedeflager
ca. 400-450 g. havregryn
100 g. mørk chokolade

Klip dadlerne i minde stykker og kom dem i en lille gryde sammen med smør og æblemos.
Lad det simre et par minutter til at dadlerne er helt bløde.
Kom blandingen i en blender og tilsæt kakao og vaniljepulver. Blend til en glat masse.
Kom solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, mandler, boghvedeflager og havregryn op i en stor skål og hæld dadel-blandingen over.
Bland det hele godt sammen. Jeg synes det er nemmest med handsker på. Hvis blandingen bliver alt for våd, så tilsæt flere havregryn. Den vil blive som en stor, tør dej.
Fordel massen på 2 bageplader med bagepapir. Del de største klumper i mindre stykker.
Bag ved 200 grader i ca. 15 min. Rør jævnligt deri, så det ikke brænder på. Skru derefter ned på 150 grader og bag yderligere 15-20 min. til at det føles rimeligt tørt.
Lad det køle helt af på pladerne.
Hak chokoladen groft og bland i. Hæld det hele i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer: