Sider

mandag den 25. oktober 2010

Pasta med græskarsauce..


Alle er helt vild med græskar, men jeg er ikke helt overbevist om, at det er så fantastisk som alle siger. Alligevel fik jeg lyst til at prøve kræfter med et fint lille hokkaido, der ser så lækkert og sundt ud med sin orange farve.
Mild og cremet er denne pastaret, men den kunne måske godt bruge lidt mere persille og lidt sprødt baconknas på toppen. Så tror jeg også at den er der!
Jeg tilsatte ½ bdt. persille, men jeg kunne godt ha det dobbelte og så tilsatte jeg lidt mere væde, så det ikke kogte tør undervejs.
Opskriften er fra denne skønne bog, som virkeligt har været alle sine 49 kr. værd:)

Pasta med græskarsauce (4 pers.)
50 g. smør
125 g. hvide løg
800 g græskar- ikke gjort i stand
1 nip muskatnød
2 dl. kaffefløde (jeg brugte cremefine, er ikke glad for kaffefløde)
4 spsk. parmesan
4 spsk. hakket persille
salt og peber
350 g. tørret pasta

Tilbehør:
Groft brød
Friskrevet parmesan
evt. lidt tørristet bacon

Hak løgene fint og steg dem ved svag varme i 15-20 min. uden at de får farve.
Flæk græskarret, fjern kernerne og skræl det. Hak kødet groft. Jeg hakkede det fint i foodprocessoren for Kristians skyld:)
Kom det hakkede græskarkød og muskatnød op til løgene og svits det under jævlig omrøring i ca. 30 min- pas på det ikke brænder på, tilsæt evt. lidt vand undervejs.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og gem lidt af kogevandet.
Kom fløde, parmesan og persille i græskarsaucen og smag til med salt og peber. Bliver saucen for tyk kan der tilsættes lidt af kogevandet fra pastaen.
Kom den afdryppede pasta op i græskarsaucen og lad den lige varme igennem 1 minuts tid.

Opskriften lød egentligt på pastatypen "radiatori", men det lå Netto altså ikke lige inde med og jeg gad ikke til at køre en tur ud i Kvickly for at kigge efter det.
I stedet forelskede jeg mig i det her fine pasta i Netto i 5 fine farver.
15 kr. for 500 g. er ikke ligefrem billigt, men lidt spræl skal der også være plads til:)

4 kommentarer:

  1. En spændende kombination - jeg tror ikke før, jeg har set en ret med pasta og græskar i, men jeg kan godt lide tanken :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kunne heller ikke stå for den- det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker pasta!

    SvarSlet
  3. Jeg er ikke så meget for pasta, men jeg elsker græskar, især Hokkaido, så denne ret vil jeg prøve!
    Jeg vil lige fortælle, at Hokkaido er det eneste græskar man ikke behøver at skrælle, hvad jo gør alting meget nemmere.
    Kh Anni

    SvarSlet
  4. Anni, jeg vidste faktisk ikke, at hokkaido ikke skulle skrælles, men så blev jeg lidt klogere:)
    Jeg elsker pasta og håber du vil synes om denne ret:)

    SvarSlet