Sider

lørdag den 16. juni 2012

Chokolademacarons med nutellamousse

Min mor er ret vild med makroner, så jeg bestemte mig for at tage nogle chokolademakroner med hjem, da jeg skulle hjem i torsdags. 
Opskriften er fra "Macarons, Cupcakes, Popcakes og andre søde sager" af Mia Öhrn.
Fyldet skulle ha været saltkaramel, men der gik et eller andet galt og jeg fik en meget solid klump karamel, der smagte udemærket, men ikke duede til fyld i macarons!
Derfor måtte jeg finde på noget andet og det blev en nutellamousse, som jeg ikke rigtig ved hvor strammer fra.
Gode blev de hvertfald:)
Jeg laver aldrig mine macarons så store, for jeg kan godt li at de bare passer med en mundfuld.
Så selvom jeg halverede portionen, så fik jeg omkring 25 små macarons.
Nutellamoussen blev lækker og cremet, men portionen kan vidst godt halveres, for jeg havde en del i overskud.


Chokolademacarons med nutellamousse (ca. 25 stk.)
85 g. flormelis
45 g. mandelmel
1 spsk. kakao
45 g. æggehvide
1 spsk. sukker

Nutellamousse:
1 dl. piskefløde
50 g. mørk chokolade, hakket
3 spsk. nutella

Bland flormelis, kakao og mandelmel. Sigt det sammen i en skål.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til, at æggehviderne er blevet til en fast skum.
Vend mandelmels-blandingen i ægghviderne. Bland til dejen er glat.
Kom den i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt ca. 50 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir.
Lad makronerne hvile i 45 min, så overfladen tørrer.
Bag herefter makronerne i en forvarmet ovn på 125 grader i ca. 20 min. Makronerne er færdige, når de slipper bagepapiret når du forsigtig prøver at løfte dem af.
Lad dem køle helt af.
Imens laves nutellamoussen; kog fløden op og kom chokolade og nutella i en skål.
Hæld den kogende fløde over og rør til en glat chokoladecreme.
Lad chokoladeblandingen køle helt af- gerne natten over.
Inden den skal bruges piskes cremen let og luftig. Kom den i en sprøjtepose og fordel en lille smule på halvdelen af makronerne. Læg resten af makronerne ovenpå.
Kan opbevares i køleskabet i et par dage.

8 kommentarer:

  1. JATAK!
    *trykker ivrigt på bestillingsknappen*

    SvarSlet
  2. Uhh hvor ser de lækre ud!

    SvarSlet
  3. Piskeriset, kanppen har desværre "tekniske vanskeligheder", så det kender jeg ikke noget til:)

    lea, de var også bare rigtigt lækre:)

    SvarSlet
  4. Sjovt du lige kommer med den nu, havde tænkt mig at jeg skulle lave macarons for første gang i morgen :)

    SvarSlet
  5. Tina, måske du skal prøve den her opskrift så:) Jeg har en milliard macarons-opskrifter på lager, så dette bliver bestemt ikke den sidste portion der laves i mit køkken...

    SvarSlet
  6. ejjjj og jeg som var i Aalborg i dag - jeg skulle da lige have vidst, at du havde gang i sådan et bageri,..... hvor ser de lækre ud! Heldige din mor....

    jeg tager også gerne en bestilling som Piskeriset, tak ;)

    SvarSlet
  7. Ej, skal virkelig også snart igang, med alt det mandelmel jeg har liggende. Har jo været væk en HEL uge, så nu skal der godt nok laves mad, bages og syltes!!

    De ser super gode ud og nu må jeg jo spise alle dem jeg vil :)

    Mange hilsner
    Loui

    SvarSlet
  8. Marian, de blev bagt i torsdags, så du havde kørt forgæves alligevel:) Hvis det altså er nogen trøst, haha..

    Loui, så må du have seriøse køkkenabstinenser! jeg vil mene, at macarons er et godt projekt at starte ud med:)

    SvarSlet