Jeg elsker Dumle!
Der var "desværre" 2 poser på tilbud, så jeg blev nødt til at spise den ene af poserne. Nøj, hvor er dem med mørk chokolade gode :)
Der var "desværre" 2 poser på tilbud, så jeg blev nødt til at spise den ene af poserne. Nøj, hvor er dem med mørk chokolade gode :)
Mine kollegaer kan virkeligt godt lide kage. Rigtigt meget endda. Så da jeg faldt over denne opskrift kunne de fint være testere :)
Jeg synes, at dejen blev for kompakt/tør. Smagen var rigtigt fin, men jeg synes ikke konsistensen var så god. Jeg tænker, at dette kan undgås ved at mælken piskes i inden melet. Det er vigtigt kun at piske til dejen lige netop er jævn, men det kan være svært ikke at skulle røre en masse når mælken først kommer i til sidst.
Dumlen smelter og bliver lækkert flydende inden i, men jeg kunne måske godt tænke mig lidt mere Dumle deri :)
Dumlemuffins (12 stk.)
125 g. blødt smør2 dl. sukker
2 æg
2 spsk. god kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
4½ dl. mel
1½ dl. mælk
100 g. hakket chokolade
En pose Dumle
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pisk blødgjort smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
Pisk æggene i et af gangen og pisk godt mellem hvert.
Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og bagepulver.
Tilsæt det til dejen og tilsæt herefter mælken mens du rører i dejen.
Vend hakket chokolade i dejen og fordel den godt.
Fyld lidt dej i muffinforme og læg en Dumle i hver af formene.
Fyld så formen 2/3 del op, så Dumlen er helt dækket af dej.
Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Lad dem køle helt af. Pynt med lidt smeltet chokolade eller som mig, nutellafrosting og hakkede nødder.
de ser farligt fristende ud!
SvarSletDu er nødt til at lave dem igen, så du kan perfektionere opskriften :-)
SvarSletMarian, ja ikke- og så lige herop til en weekend :)
SvarSletTante Sød, tror bare at jeg bruger min egen favoritopskrift på chokolademuffins og så propper 1½ dumle i hver. Det burde blive helt perfekt så :)Kan godt mærke at jeg har blogget og lavet mad i en del år efterhånden. Der er kommet mange favoritopskrifter til og der skal altså meget til før end ny imponere :)
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSlet