Sider

fredag den 24. februar 2012

Gnocchi med parmaskinke og cherrytomater

Gnocchi er en slags pasta lavet på kartofler, som er formet til små kugler.
jeg har aldrig prøvet gnocchi før, men jeg tror nu heller ikke, at jeg kommer til det igen... Smagen er fin nok, de smager ikke af ret meget ligesom pasta ikke gør, men konsistensen er dum. De er alt for bløde og klistrede når man tygger i dem!
Det smagte nu fint nok, sammen med den sprøde parmaskinke og de søde tomater.
Opskriften er fra Jamie Oliver Magazine nr. /2012.

Gnocchi med parmaskinke og cherrytomater (2 pers.)
1 pk. gnocchi
4 skiver parmaskinke
1 lille bakke cherrytomater
1 stor håndfuld frisk spinat
1 lille løg
1 fed hvidløg
ca. ½ dl. fløde
1 sps. marsala
salt, peber, olivenolie

Kog gnocchien efter anvisning på pakken.
Steg parmaskinke sprød på en tør pande.
Skyl spinaten og lad den dryppe af.
Hak løget fint og pres hvidløget. Steg dem i en smule olivenolie, til de er bløde og klare.
Kom tomater ved og lad dem svitse med et øjeblik.
Tilsæt spinat, fløde og marsala og lad det simre til, at spinaten er faldet sammen.
Smag til med salt og peber.
Lad gnocchien dryppe af og vend den hurtigt sammen med saucen.
Spisses med det samme med parmaskinken til.

8 kommentarer:

  1. Jeg tror, at du har været uheldig med det mærke gnocchi, du har købt.
    jeg bruger ofte gnocchi, og har aldrig følt, at de var bløde og klistrede.
    Jeg bruger ikke noget bestemt mærke.
    Knus
    Vibeke

    SvarSlet
  2. Vibeke, det kan godt være. De var hvertfald klistrede, lidt ligesom melboller. Og jeg hader bare melboller!

    SvarSlet
  3. Hov, du skal da prøve at lave dem selv! Så bliver de ganske lækre :-)

    SvarSlet
  4. Gnocchi kan være trælse, men jeg tror også at du har været lidt uheldig med det mærke. Jeg synes ikke du bør afskrive dem helt endnu :o)

    SvarSlet
  5. Jeg plejer, at købe dem fra REMA 1000, og så bliver de stegt på panden med smør og forskellige krydderurter. De bliver rigtig gode med sprød ydre og blød i midten :o)
    Mvh Maria

    SvarSlet
  6. Piskeris, det valgte jeg bare ikke at gøre, netop fordi jeg tydeligvis ikke vidste hvordan de skal være:)

    Camilla, så må vi se om jeg gir dem en chance en anden gang, for I lyder overbevisende:)

    Maria, det lyder godt! Det skal prøves hvis jeg tør kaste mig over dem en anden gang..

    SvarSlet
  7. Hvis du søger en nem opskrift på gnocchi, så er den i Nikolaj Kirks kogebog "Hverdagsmad" nem at gå til... den har jeg selv brugt.

    SvarSlet