lørdag den 22. maj 2010

Bulgurboller...

Opskriften er efter et udklip fra et af mormors gamle blade- jeg tror det er FamilieJournalen:)
Det er en god måde at få brugt en rest bulgur på, for jeg får alligevel altid lavet for meget..
Bollerne skal egentligt laves med hvedemel, men jeg brugte halvt hvedemel og halvt ølandshvede, for at få nogle boller der mætter godt.
Nu skal de bar omdannes til madpakker, så er de klar til at have med i kolonihaven når Kristian engang vågner:)
De er rigtig lækre med en saftig krumme og mætter rigtig godt. Perfekt til madpakken:)

Bulgurboller (7-8 stk)
1 dl bulgur kogt i 2 dl vand (2 dl færdig bulgur)
35 g gær
1 1/4 danskvand
1 æg
50 g smeltet smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
150 g hvedemel
150 g ølandshvede
lidt mælk og frø til drys

Rør gæren ud i danskvandet.
Tilsæt det smeltede smør og herefter æg, sukker og salt.
Kom bulgur og ølandshveden i og rør det godt sammen.
Kom hvedemelet i og ælt det til en glat og smidig dej.
Lad den hæve til ca. dobbelt størrelse ( 1 times tid)
Ælt dejen igennem og del den i 7-8 stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 15 min.
Pensl bollerne med lidt mælk og drys med frø og kerner, som du nu ønsker.
Bages ca. 15-20 min ved 200 grader varmluft.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Oh, sikke en god idé! Jeg havde da ikke tænkt på, at man kan bruge bulgur i bagværk! De lyder rigtig lækre :-)

MissMuffin sagde ...

Det havde jeg heller ikke indtil jeg så opskriften, men det er jo en god ide.
Også når bulgur er så sundt og mættende, det giver nogle rigtig gode boller der fylder rigtig godt i maven..

Sara sagde ...

Når du skriver danskvand, mener du så virkelig danskvand? Altså, ikke almindeligt postevand, men danskvand som er med brus? Har aldrig fulgt en opskrift hvor jeg skulle bruge danskvand, så skal lige være sikker :-)

SushiStegen sagde ...

Nu har jeg fulgt din skønne blog i et stykke tid og meldt som fast læser. Din blog er skøn og hyggelig at læse. Jeg havde aldrig tænkt på putte bulgur i brød. Det skal jeg da også prøve til madpakken.
SS