søndag den 27. juli 2014

Kirsebærkage med makroner


Kirsebær, makroner og creme fraiche er en rigtigt fin kombination til denne søde og nemme kage, der passer perfekt til en kop te eller kaffe.

Kirsebær smager helt fantastiske, også i kage. De er bare ikke særligt sjove at udstene:)
Jeg brugte kun 250 g, da jeg var for nærig til at købe 2 bakker. I opskriften fra AltForDamerne skulle der 350 g. i, så det kan man gøre som man synes. Makronerne mister selvfølgeligt deres sprødhed i sådan en kage her, men de giver en lidt sej og svampet konsistens til kagen. Den er god både lun og kold, men bør spises på dagen- med rigelige mængder iskold creme fraiche:)

Kirsebærkage med makroner
3 æg
175 g. rørsukker
1 vaniljestang
175 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
75 g. smeltet smør
1 dl. creme fraiche 18%
1½ tsk. fintrevet citronskal
250 g. kirsebær
100 g. makroner

Start med at udstene kirsebærrene og knus makronerne.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med æg og sukker. Pisk det lyst og luftigt.
Bland hvedemel og bagepulver.
Pisk det smeltede smør sammen med creme fraiche og citronskal. Pisk det herefter i æggeblandingen.
Vend melet i.
Vend herfter makroner og kirsebær i.
Kom dejen i en smurt form. Jeg brugte en silikoneform, men en rugbrødsform med bagepapir kan også bruges.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Tjek med en kødnål eller en kniv, at der ikke hænger dej ved når du stikker i midten af kagen.
Lad den køle lidt af i formen inden du vender den ud på en rist for af afkøle.

2 kommentarer:

Anni sagde ...

Mmm.... Den lyder lækker, har også en massiv svaghed for kirsebær som jo passende kan tage over nu hvor jordbærsæsonen er ved at være slut. Derfor ELSKER jeg også min lille kirsebærudstener fra kunst og køkkentøj: http://www.kunstogkokkentoj.dk/search.php?lang=dk&search=Kirseb%E6r

MissMuffin sagde ...

Anni, heroppe lover Føltved jordbær i 3 uger endnu, men kirsebær er et godt supplement:) Jeg overvejer også at få fat i sådan en, for det andet var noget gris!