Julekage med appelsin og marcipan(MAD! december 2007)
- 250 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 100 g marcipan
- 300 g appelsinmarmelade
- 2 tsk bagepulver
- 250 g mel
Tænd ovnen på 180 grader
Pisk sukker og smør sammen til en cremet masse med en elpisker.
Pisk æggene i, et ad gangen, mens der stadig pisken. Pisk mælken i.
Riv marcipanen på den grove side af et rivjern. Rør marcipan og marmelade i dejen.
Rør mel og bagepulver i dejen.
Kom dejen i et smurt bageform, og bag den 1 time. Dæk den evt til med lidt folie ved slutningen af bagetiden så den ikke bliver for mørk. Tjek om den er færdig efter en time, og giv 15 min mere hvis ikke.
Kagen skal med hjem som dessert til flæskestegen hos mor imorgen..Meningen er den skal drysses med et tyndt lag flormelis, ligesom sne. Havde taget en klump marcipan fra til at lave en lille kristtjørn, men pludseligt glemte jeg hvorfor det bar lå der, og så kom jeg til at spise det.. Ups... Melder tilbage imorgen om den er god.. Kan ikke rigtig blive enig med mig selv om den skal serveres med lidt cremefraiche eller ej.. Store dilemmaer:)
Marcipan-projektet blev ikke helt som forventet. Mor må imorgen bedømme om de er værd at skrive hjem om..
Update: Kagen er rigtig god- og tung. En rigtig lækker julekage...
4 kommentarer:
Den ser ihvert fald lækker ud - du bliver populær hos dine brødre!
Agr, tror ik at marcipan og appelsin er Sylvesters livret:)
Jow Jow Sylvester var skam vild med kagen, det blev til 2 Store stykker.... Han elsker sin søster når hun kommer med kage :-)
Og udover det syns han at hun er pinlig:)
Send en kommentar