fredag den 7. maj 2010

Drømmen om et spansk feriehus:)

Var der noget i Spanien, som jeg blev forelsket i (udover deres yoghurt), så var det husene.
Nuuuj, hvor var de alstå bar utroligt smukke, i dejlige farver og med mange detaljer.
Disse her hører vidst til luksus-klassen, men også de mindre huse var virkeligt smukke og lige efter mit hoved.
Jeg fik meget tid til at gå med at studere de mange huse vi passerede på vores vej.
Torrevieja er en turistby og overalt var der skilte med "Se vende" på husene, så noget tyder på, at der satses stort på at sælge ferieboliger i byen.
Jeg kunne sagtens bo i sån et lille snørklet hus nede ved stranden:)

Smukk huse kræver vidst god beskyttelse, for overalt var der satset stort på at holde udbudne gæster ude, lige meget om husene var store eller små, nye eller gamle.
De gamle huse har svunge smedejernsdøre foran den alminelige døre og sirlige gitter for vinduerne. Udover at se noget så fint ud, så er jeg også sikker på, at de gøre livet svært for tyveknægte.
De mere moderne huse har skydedøre/persienner i kraftigt metal, der gemmer vinduer og døre når man tager hjemmefra.
Alle huse og lejlighedkomplekser er omkranset af store mure og elektroniske porte, så det må ikke være nemt at være indbrudstyv:)

Vegetationen var meget ens: store, buttede palmer, grantræer med enorme kogler og en slags slyngplante eller busk var det vidst med lilla/pink blomster, der voksede op af mange huse og mure- det var super fint.
Foruden en del magre katte og nærgående gråspurve var der rigtig mange egern.
Da jeg fik øjenkontakt med denne lille hidsige fætter gennem kameraet blev jeg dog en smule bekymret, for den så nu ikke særligt venlig ud og vi tog flugten:)

5 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

det lyder til at i har haft en fantastisk ferie :) de spanske huse er så flotte og hyggelige. hehe et surt egern der gør klar til angreb ;)

Piskeriset sagde ...

Hvis du får en lille hytte dernede, så skal jeg nok komme ned og lave mad til dig ;-)

Hvis spanierne er lige så dårlige til at isolere deres huse som i italienerne, så hold dog lige fast i lejligheden her i Danmark - om vinteren skulle det faktisk være sjovere at være her i landet end i uisolerede huse sydpå ;-)

Hav en dejlig weekend!

Bitten sagde ...

Haha, det er bare et godt billede :D Omend jeg nok også var blevet lidt skræmt.

Karin Grøn sagde ...

Det er skønt at blive inspireret af helt almindelige ting i udlandet som huse og træer. De store fyrretræer du så er faktisk pinjer og deres kogler indeholde- ja - pinjekerner- som du helt sikkert bruger i store mængder i husholdningen. Slyngplanterne med de lyserøde og orange blomster fås også i Danmark som små runde slyngplanter og hedder Bourgainvilla. Selvom den var hidsig ser den nu sød ud. Den har helt sikkert levet af pinjekerner ligesom dig. Måske kunne den lugte det og troede du ville spise med;-)

MissMuffin sagde ...

Line, det er virkeligt smukt dernede- også de sure egern:)

Piskeris, det er ski bar en aftale. Så kan du blive en fin nordisk udgave af en af de spanske mama'er og fræse alle ned med din trolley på markederne:)
Tror ikke at isolation er noget man kender ret meget til i Spanien- ligesom kloaker i gaden er et særsyn, så det er vildt når det regner:)

Bitten, jeg blev altså også lidt skræmt, for den var ret så heftigt:)

Karin, jeg tænkte nok det var pinjer, men fik det ikke undersøgt nærmere.
Underligt at pinjekerner er ligeså dyre i spanien som i Danmark, når de nu har dem i så rigelige mængder selv. Men der var mange egern, så de nyder nok godt af det...
Lige hvor vi stod var der en del træer og vi så hvertfald en 4-5 egern..