mandag den 27. februar 2012

Marcelkage

Min ynglings-kage på Penne Lane er ubetinget deres Gateu Marcel, så glæden var stor, da opskriften fandtes i Markus Grigos "Hjemmebag". Men den er altså ikke som Penny Lanes, der er mere luftig.
Denne marcelkage er nærmest helt konfekt-agtig og er bestemt rigtig lækker- bare ikke det, som jeg forbinder med en Gateu Marcel.
Jagten på den perfekte Gateu Marcel må så fortsætte!
Kagen her vil jeg nok komme til at bage igen, for den vil være den perfekte dessert sammen med is og frugt. Fordi den er så intens er der også til mange i sån en portion, for alt man behøver er bare et lille stykke:)

Marcelkage (10-12 stykker)
150 g. god, mørk chokolade
150 g. rørsukker
150 g. smør
90 g. pasturiserede æggeblommer
90 g. pasturiserede æggehvider
1 spsk. flormelis

Smør en lille springform(22 cm.) med smør og drys med lidt sukker.
Smelt chokolade og sukker sammen over vandbad eller i mikroovnen.
Smelt smørret i en gryde.
Når smørret er smeltet piskes chokoladeblandingen i. Pisk til en jævn masse.
Varm massen op til ca. 85 grader. Pisk æggeblommen i og bliv ved med at piske, til massen skiller. Tag massen af varmen når den skiller og bliv ved med at piske, til massen igen samler sig og bliver tykkere. Afkøl den lidt.
Pisk æggehviderne til en glat marengs sammen med flormelis.
Pisk en fjerdel i chokolade-massen og vend herefter marengsen i chokolademassen af tre omgange.
Fyld ca. 2/3 dele af massen i springformen.
Bag den ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.
Afkøl kagen i springformen og hæld så resten af chokolademassen over.
Lad den afkøle helt i køleskabet.

13 kommentarer:

Feenfood sagde ...

Åhr hvor ser det lækkert ud - elsker sådan en lidt tæt kraftig chokoladekage :)
Det er lige før jeg er fristet til at skynde mig ud og handle og gå i køkkenet ;)

Charlotte sagde ...

Så skal du prøve denne opskrift - den er lige som en Gâteau Marcel skal være!:o) http://verdenifolgecharlotte.blogspot.com/2010/12/gateau-marcel.html

Piskeriset sagde ...

Den ser irriterende lækker ud... nu får jeg lyst til chokolade... argh ;-)

Mette sagde ...

Lige en dessert efter min smag :)

Lilli sagde ...

Prøv evt. Bo Bechs chokoladekage fra bogen "Bo Bech Kokkeskole". Chokoladekagen var med i programmet Med kniven for struben.

Merca sagde ...

Kan hemmeligheden ligge i at den skal piskes rigtig godt? Det kunne være en rigtig god mulighed tror jeg. Men den smager fantastisk. Personligt er jeg mere til den udgave som Mette Blomsterberg har beskrevet i hendes kogebog "Søde sager". Kender du den ?

Spisekammeret sagde ...

Jeg plejer at bruge den opskrift der er i Henrik Boserups lille sorte madbog. Den er rigtig god og dejlig nem. Den er heller ikke alt for kompakt.
Mvh
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Feenfood, den her er kraftig og helt konfekt-agtig. Uhm:)

Charlotte, er den let og lidt mousse-agtig? Altså, jeg ved slet ikke om det er en rigtig Gateau Marcel de har på Penny Lane, men det er sån jeg vil ha den!

Piskeris, den smager også virkeligt chokolade-lækkert:)

Mette, også efter min:)

Lilli, jeg har ikke set programmet, for jeg synes han er irriterende:) Men derfor kan hans kage sikkert være vildt lækker:)

Merca, ifølge opskriften lød det til, aden skulle piske si hånden og jeg piskede løs- men jeg overvejede da også at give den en tur i min KitchenAid:) Mit resultat ligner nu også den i bogen rimeligt meget, så mon ikke den er som den skal være.
Jeg kender ikke hendes opskrift, men den må jeg så lige få kigget..

Ulrik, den kender jeg heller ikke- tror aldrig jeg har set bogen. Men nu må jeg lige kigge efter den:)

Spisekammeret sagde ...

Han har lavet 2 små der hedder mad. Senere er hvid og den anden er sort. De er ret gamle så de burde ikke koste alverden. Hans opskrift er 280 g smør, choko og sukker og så 10 æg. Smør chokolade smeltes sammen. Æggeblommer og hviderne piskes hver for sig med en halvdel hver af sukker. Det skal være meget luftigt. Choko smør røres i æggesnapsen når det er kølet lidt og der efter vendes i marengsen. Kan ikke lige huske bagetemperatur og tid i hovedet. Er på arbejde :). Men tiden i din opskrift ser nogenlunde rigtig ud. Måske lidt længere.
Mvh
Ulrik

MissMuffin sagde ...

Ulrik, den må ha været spist nogen gange siden du kan huske det i hovedet:) Tak for opskrift, det må prøves ved lejlighed:)

Ulrik sagde ...

Den har været en fast del af repertoiret meget længe. Den er helt fantastisk og meget simpel. Første gang jeg lavede den efter at havde fået min kitchen aid blev den alt for stor fordi den piskede så meget luft i æggehviderne. :)
Mvh
Ulrik

MissMuffin sagde ...

Ulrik, det har jeg også prøvet! Nytårsaften udviklede min marengs sig nærmest til et helt monster!

Anonym sagde ...

Rigtig lækker opskrift på Gateau Macel!!

http://www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter%20og%20bagvaerk/Gateau%20Marcel.aspx