For at teste Mette Mølbaks "Mad til 2 dage" kastede jeg mig over en Chili con Carne, som skulle udgøre grundlaget for aftensmaden 2 dage i træk. Jeg lavede nu Chili con Carnen som jeg havde til i skabe og skuffer, da det primært er 2-dagens menu der er spændende.
Jeg havde købt frisk chili, men da jeg skar dem over var de selvfølgeligt helt sorte indeni. Adr! Så det blev kun til lidt chilipulver. Jeg havde lige et glas rødvin tilovers, men ellers havde jeg nok brugt lidt stærk kaffe eller en mørk øl. Chokoladen er også obligatorisk, det giver lige det sidste:) Vi spiste den med ris, yoghurt, avocado og lime. Jeg var simpelthen så træt, ellers havde vi nok også drukket en kold øl til, men så bliver jeg som regel bare endnu mere træt:)
Den her portion er ret stor. Vi spiste det i 2 dage og har også en portion i fryseren.
Hvordan har I det med rester? Personligt elsker jeg rester. Mange ting smager bare bedre dagen efter!
Chili con Carne (6 pers.)
500 g. hakket oksekød
3 store løg, hakket
3 fed. hvidløg, presset
2 peberfrugter, i tern
3 ds. hakkede tomater
1 ds. tomatpure
1½ ds. bønner
1½ dl. rødvin
3 tern mørk chokolade
2 spsk. paprika
½ spsk. stødt spidskommen
½ spsk. chilipulver
2 tsk. koriander
salt, peber, olivenolie
Varm olivenolie i en stor gryde. Steg løg og hvidløg ved svag varme til de er bløde og klare.
Tilsæt paprika, spidskommen, koriander, chilipulver og steg et øjeblik.
Tilsæt oksekød, peberfrugter, dåsetomater og tomatpure.
Lad det hele simre ved svag varme i min. ½ time eller så længe du nu har tid til. Min kogte i 1½ time og det giver den perfekte konsistens.
Tilsæt herefter bønner, rødvin og fintrevet chokolade og varm det igennem.
Smag til med salt og peber og server.
6 kommentarer:
Elsker rester ��
ofte får vi fryser-tømning tapas. Så spiser vi alle mulige rester blot suppleret med fx lækker salat eller brød til.
Jeg elsker også rester og giver dig ret i at nogle ting ofte smager bedre dagen efter. Jeg laver altid rigeligt med aftensmad så ser er til frokosten dagen efter (-;
Marianne, det gør jeg også:) God ide med sådan en omgang tapas, så bliver alt brugt op!
Maria, rester til frokost er de allerbedste rester! Jeg har dog frokostordning i praktikken, så lige for tiden spiser jeg ikke rester til frokost..
Det smager også fantastisk med kanel i chili con carne og man kan evt. også bytte rødvin ud med mørk øl :-)
Herhjemme ELSKER vi rester! De bliver enten brugt til frokost eller en nem aftensmad og selvom jeg elsker at lave mad, så er jeg næsten ligeså pjattet med at slippe for det en gang imellem ;o)
Hyggemor, mørk øl er også min foretrukne, men jeg har aldrig prøvet med kanel. Kommer det ikke til at smage af mousakka så?
Camilla, det samme her. Hvis resterne bare er lækre, så er det skønt bare lige at varme op og så nyde et godt måltid:)
Send en kommentar