lørdag den 16. november 2013

Maltboller med kakao

Det her, det er en god bolle.
Måske ikke en særligt sund bolle, men der er virkeligt skruet op for smagen og saftigheden. Den brændte smag af maltmel harmonere super godt med den kraftige, søde kakao og det her er en rigtig "hygge-bolle". Ikke så god til pålæg, men super lækker med tandsmør, pålægschokolade eller Nutella. Ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme.
Jeg brugte det lækre kakaopulver, som jeg fik tilsendt. Da det er lidt svært at finde ud af hvad der er i poserne uden en nærlæsning, så fik jeg fat i kakaoen, selvom planen var at teste chokoladepulveret. Den gode kraftige kakao gav dog også det ønskede resultat, så find en god kakao frem inden du kaster dig over disse lækre boller:)

Maltboller med kakao (10 stk.)
25 g. gær
5 dl. lunken vand
1 spsk. maltmel
1 spsk. maltsirup
1 tsk. salt
1 dl. god kakaopulver
Hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt maltmel, maltsirup, chokoladepulver og salt. Rør det godt sammen.
Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er fast, glat og smidig. Ælt den rigtig godt.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Del dejen i ca. 10 stykker og form til boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 210 grader.
Bag bollerne i 12-15 min ved 210 grader til de lyder hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist. 
Jeg har fået tilsendt noget rigtigt lækkert kakaopulver og chokoladepulver fra AMMA.
Nu er kakaopulveret testet i de her boller og det er virkeligt en lækker, mørk smag af kakao dette pulver rummer, så bager du bollerne, så skal du have fat i en rigtig god kakao, så du får samme gode resultat.

8 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

De ser supergode ud! Lækker kombination med maltmel og kakao - jeg elsker i forvejen kombinationen af rugbrød og chokolade, så jeg kan forestille mig, at dette er ret godt :-)

Anonym sagde ...

De lyder bare rigtig lækre! Jeg har tit overvejet at købe maltsirup, og nu tror jeg altså at det skal være! Disse boller må ihvertfald være skønne at gå vinteren i møde med. :)
/Helle

A + K = ♥ sagde ...

Yum, en håndfuld hakkede valnødder deri, tror jeg også ville være godt - yumyum.

- Anne

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg elsker også kombinationen af rugbrød og chokolade :)

Helle, maltsirup er lige til at blive afhængigt af. Jeg bruger det hvertfald ofte, selvom det er lidt dyrt:)

Anne, det er jeg helt enig i, men så vil "nogen" herhjemme ikke spise dem:)

Ninna Kondrup sagde ...

Jeg kan varmt anbefale Kronens kakao i løs vægt.

Anonym sagde ...

Uhm,jeg bagte dem i aftes,5 minutter efter jeg så opskriften var jeg igang...og de smagte SÅ godt!
Næste gang vil jeg måske smide valnødder i dejen eller måske lidt sødt tørret frugt for at veje op på den kraftige smag. Tak for opskriften,har bagt flere af dine brød og boller.
Hilsen Annette

MissMuffin sagde ...

Ninna, det må jeg lige huske. Det havde jeg slet ikke tænkt på at man kunne få derinde :)

Annette, det var en hurtig reaktion må man sige :) Godt de smagte dig:) De vil smage så godt med nødder i, så det vil jeg også gøre næste gang :)

Anonym sagde ...

Hvordan får man egentlig disse gratis produkter fra sælgerer

:) Mvh