lørdag den 30. august 2014

Sprødsalat med peanuts og avocadodresssing


Det er vigtigt, at vi hver dag spiser grønt i alle de forskellige farver, så vi bliver dækket godt ind med alle de gode vitaminer. Denne salat indeholder masser af gode farver, så spis den med rigtig god samvittighed til fx kylling.

Nu nærmer tiden sig, hvor de søde tomater og sprøde salater skiftes ud med kål og rodfrugter. Lige nu er der så meget lækkert og friskt at vælge imellem, så det er oplagt at kaste sig ud i alverdens sprøde og knasende salater.
Denne her en ren vitaminbombe fyldt med gode fibre og en dressing fuld af gode olier.
For at det ikke bliver for kedeligt at spise kål er det vigtigt, at det skæres meget fint, for ellers bliver det altså en kedelig oplevelse. Kan kun anbefale, at du investere i eller måske bare ønsker dig de lækre skrællere fra Gefu. Ja, mine er sponsorerede, men jeg havde helt sikkert kastet pengene efter dem nu hvor jeg ved, hvor glad jeg er blevet for dem. De skærer alt i de fineste, tynde strimler og så er der minimal opvask.
Jeg dryssede med lidt chiafrø. Chiafrø er et lille bitte super-frø fyldt med de gode omega3-fedtsyrer. En bøtte er dyr, men den holder længe. De kan sagtens undlades.

Sprødsalat med peanuts og avocadodressing (4 pers.)
2 store gulerødder
1/4 spidskål
½ agurk
1 stort æble
1 bolsjebede eller alm. rødbede
1 håndfuld saltede peanuts
1 tsk. chiafrø

Avocadodressing:
1 avocado
1 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. limesaft
1-2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt, peber

Skræl grøntsagerne, men behold skrællen på æblet. Skær det hele i fine strimler og bland godt.
Drys med peanuts og chiafrø.
Fjern stenen fra avocadoen og mos den rigtigt godt med olien. Rør yoghurt og limesaft i.
Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer: