søndag den 24. august 2014

Efterårsmad

Sommeren har været rigelige mængder asparges, jordbær, nye kartofler og ærter. Efterår er svampe, timian, æbler og en overflod af kål og rodfrugter. De lette retter og grillen bliver skiftet ud med nærende supper og tung simremad. Rodfrugterne er jeg ikke helt hoppet med på endnu, for lysten skal holde en lang vinter, så lige nu nyder jeg alle de andre sager, som torvet bugner med. Kantareller er et godt eksempel på en efterårsfavorit.
Mangler du lidt inspiration til sensommermad, så kommer her et par af mine favoritter fra arkivet:

Kylling med svampe og vindruer. Smager godt med både ris og kartoffelmos.
Mørbrad på grøn bund. Masser af lækre grøntsager i et fad!
Løgimoses pandekager. Den perfekte pandekageopskrift til kolde regnvejrsdage.
Kødboller med æble og timian. Serveres med frisk pasta og rigeligt parmesan.
ApplePie Granola. Sød og krydret drys til morgenmaden.
Svampebagt fisk. Smager rigtigt godt med ris og en sprød salat med kål og æble.

Hvad er dine efterårs-favorit i køkkenet?


4 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Tak for inspiration - efterårets retter er bare skønne, glæder mig til græskarfritter, porresuppe, varm kakao og kanelbagte æbler.

- Anne

MissMuffin sagde ...

Anne, varm kakao! Det havde jeg helt glemt :)

katten89 sagde ...

Spændende med lidt inspiration! :)

Efterårets yndlingsfavoritter her er bl.a. rødbedesuppe, langtidssimret oksesteg, kartoffelmos, koteletter i sød fransk sennep og persille og masser af simreretter! :)

MissMuffin sagde ...

Katten, jeg elsker også rødbedesuppe, men ender altid med at have den røde saft overalt :(