onsdag den 20. oktober 2010

Rikkes Chokolademuffins...


Helt tilbage i august fik jeg en rigtig sød mail fra Rikke, som er køkkenchef på en produktionsskole.
Rikke ville gerne dele en opskrift på chokolademuffins med mig. Jeg leder jo efter den perfekte opskrift.
Og tror den nu er fundet:) De smager akkurat som dem du får på cafeerne!
Jeg er li blevet færdig med et større kageprojekt hvor de indgår i, for jeg er kommet til at love kollegaerne kage i anledning af at der er efterårsferie. Mere om det imorgen:)
For de her muffins fortjener som sagt deres eget indlæg!
De er super nemme at lave og den eneste ændring jeg har fortaget er, at bruge smør istedet for magarine og så kun lave halv opskrift- som alligvel giver 28 muffins!
Tak for den gode opskrift Rikke!

Rikkes chokolademuffins (28 stk)
125 g. smør
375 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
½ liter kærnemælk
4 spsk. kakao
400 g mel
2 tsk natron
100 g god, mørk chokolade

Pisk smør, sukker og vanilje rigtig godt sammen med en elpisker.
Tilsæt kærnemælk, kakao, mel og natron og pisk til dejen netop er ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i lidt mel- så synker den ikke så godt til bunds.
Vend den i chokoladedejen.
Fordel dejen i muffinsforme og kun halvt op, da de hæver flot- dejen er meget tung, så sæt papirsformene i en muffinsplade eller brug silikoneforme.
Bag dem ved 175 grader i ca. 20 min.
Lad dem afkøle helt.
Rikke skriver, at de sagtens kan fryses.

TIP: Rikke forslår, at halvdelen af chokoladen kan erstattes af fx. nødder eller kokos.

23 kommentarer:

Pia sagde ...

Dem må jeg hellere prøve - det er SÅ svært at finde den helt rigtige chokoladekage / muffin opskrift.

MissMuffin sagde ...

Chokoladekagen har jeg på plads, men den dur ikke som muffins- men den her opskrift er tilgengæld super godt og ligesom jeg synes de skal være...

Annette sagde ...

De lyder lækre. Det må jeg prøve at bage en dag, som en overraskelse til kæresten.

MissMuffin sagde ...

Annette, jeg tænker du vil blive ret populær så:)

Annette sagde ...

Det håber jeg da på! Bagte de der daim-muffins, og de faldte i hvert fald i god jord :)

Stine sagde ...

Straks bogmærket! Og jeg vil prøve dem så snart som muligt :)

Laver du ikke et link til din chokoladekage-opskrift? Den vil jeg nemlig også rigtig gerne prøve at lave!

Bitten sagde ...

Fedt med sådan et indlæg! Gennem sit liv prøver man alt for mange opskrifter på chokolademuffins, som bare er middelmådige. Må hellere snart lave en test-portion :)

MissMuffin sagde ...

Annette, de er altså også gode!
Alle elsker daim-muffins!

Stine, du går da helt amok med chokoladekage-bagning:)
Der er et link her på siden, bar gå tilbage til weekenden, så ligger opskriften på "Verdens bedste chokoladekage" der eller den kan findes på MadMagasinet.dk..

bitten, det gør man nemlig!
Og selvom det er sjovt at prøve nye opskrifter, så er der altså bar nogen der bar skal være iorden: fx. chokolademuffins.
De her er hvertfald lige som jeg kan li dem:)

Janne B.T. sagde ...

De ser virkelig gode ud som sædvanlig! Hvordan får du egentlig råd til al den bagning og madlavning? Er det ikke dyrt med alle ingredienser?

MissMuffin sagde ...

Janne, det handler meget om at prioritere og planlægge.
Jeg kunne købe meget mere tøj og andre dejlige ting, hvis jeg sparede på maden, men det vil jeg ikke.
Jeg vil hellere spise godt, sundt og mest muligt økologisk.

Vi bruger knapt 3.000 på mad om måneden (herunder også Emmas mad, vaskepulver, toiletpapir o.lign)..
Madplan sparer mange penge, jeg kigger reklamerne efter gode tilbud,handler det meste i Netto, prøver at spise efter årstiderne, sparer på kødet, bager meget brød selv fordi det er billigere og rester spiser jeg enten på madpakken eller fryser til de lange torsdage..

Det kræver lidt planlægning, men det er billigere, nemmere og bedre for miljøet med mest muligt økologi og minimalt madspild.

Annette sagde ...

Hvad er god chokolade? :)

MissMuffin sagde ...

Undskyld jeg først ser dig nu Annette!
God chokolade er chokolade med et højt kakaoindhold. Jeg foretrækker at bage med 65-70 %..
Sån en gammeldags plade kogechokolade eller billig mælkechokolade er ikke værd at bruge..

Katrine Anna sagde ...

Hej. Jeg har lånt opskriften til min blog, da jeg lige har bagt dem :-)
Er det i orden? Jeg har linket til din blog :-)

http://rasberryrecord.blogspot.com/

Godt nytår!

xx Katrine

tinaN sagde ...

De er rigtige gode, og en hindbærfrosting på toppen, det var fantastisk....

låner og linker ligeledes.... se

http://www.kagerogpastinakker.blogspot.com/

Tak for en fantastisk blog.....

Anonym sagde ...

Ville man kunne bytte halvdelen af chokoladen ud med hvid chokolade?

Kristina sagde ...

Skal de bages ved varmluft eller alm. ovn?

Unknown sagde ...

Øv, mine blev ikke særlig gode. =/
Det blev noget kun lysere i det, og sukkeret var meget meget tydeligt i kagen. Ved ikke hvad jeg har gjort forkert.øv altså.

Nadine sagde ...

Hold op de smagte godt! Jeg tilsatte dog ekstra kakaopulver for at få en mørkere farve. Mums de kan virkelig anbefales! Tak for det!

Sara W. sagde ...

Rigtig god opskrift! Den smagte skønt, tak.

Anonym sagde ...

Virkelig lækre muffins. Jeg bagte dem i nogle store hvide muffinsforme, tror de blev kaldt amerikanske muffinsforme på pakken, de kan stå selv selvom dejen er meget tung. Synes dejen er super nem at arbejde med.

Anonym sagde ...

Dejlig blog : )
Er der ikke æg i opskriften?
Hilsen,
Karla

Anonym sagde ...

Super super lækker opskrift, de smager fantastisk
Men mine faldt sammen :(

Naja Christensen sagde ...

Super lækker opskrift, det er de bedste jeg har lavet til dato, dog falder mine sammen og krymper ?? :O Aner ikke hvad der er gået galt, har du et bud ?