søndag den 24. oktober 2010

MissMuffins burgerboller og en lækker tomatpesto..

Game over!
Puuh, hvor er vi mætte herhjemme nu! Kristian havde jo lidt ondt i håret efter sin bytur, så vi sku ha burgere og fritter til aftensmad idag og det fik vi!
Lækre burgerboller med store, spicy bøffer, tomatpesto, mayo, kethup, salat, agurk og tomat.
Billederne blev desværre lidt uskarpe, men jeg havde lidt travlt og har ikke helt vænnet mig til at ta billeder i kunstigt lys igen, men jeg håber at det går:)

Jeg er blevet ret glad for ølandhvedemel og prøvede derfor at bruge en rest i aftenens burgerboller med rigtig godt resultat.
Bollerne blev svampede, mættende og virkeligt lækre. De vil sikkert også være rigtig gode i madpakken.

MissMuffins burgerboller (6 store boller)
50 g. økologisk gør (tor der skal bruges lidt mindre hvis det er den almindelige)
4 dl. lunken vand
½ spsk. salt
2 spsk. rørsukker
25 g smeltet smør
100 g ølandshvedemel
400 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Kom salt, sukker, smør og ølandshvedemelet i og rør det godt sammen.
Tilsæt melet lidt af gangen til du får en elastisk og luftig dej.
Lad den hæve tildækket ca. 20 min.
Del dejen i 6 stykker og form dem til flade boller.
Lad dem hæve tildækket 10-15 min og rul dem så flade med en køkkenrulle.
Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 240 grader varmluft i 12-15 min.
Lad bollerne køle af på en rist.

Tomatpestoen er fra SpisBedre nr. 10/2010.
Jeg elsker jo pesto og denne her er også rigtig god.
Tomaterne giver psetoen lidt sødme og gør den mere mild, hvilket passede rigtig godt i burgerene.
Jeg justerede mængderne en smule, for de skulle lige passe med hvad jeg havde på lager.

Tomatpesto
40 g pinjekerner
1 stort fed hvidløg, pillet
1 stor potte basilikumsblade
1 dl. friskrevet parmesan
8 store cherrytomater
½ dl olivenolie
1 knsp. peber

Blend hvidløg, pinjekerner og basilikum til fint smulder.
Tilsæt de hele cherrytomater, parmesan, olivenolie og peber og blend til en jævn masse.
Smag til med peber og måske en smule salt.

7 kommentarer:

Ditte sagde ...

Det ser lækkert ud :)

Har faktisk aldrig prøvet at bage med økologisk mel, men har fået at vide af min tidligere chef, at når det gælder brødbagning skal man finde en meltype med en høj %-del protein, gerne 10-12% eller mere. Proteinet er nemlig med til at danne gluten, når man ælter dejen, og så hæver det bedre og får et bedre "bid" :)

MissMuffin sagde ...

Ditte, jeg bager kun med økologisk mel hvis jeg kan komme til det:)
Din chef har helt ret i det han har fortalt. Groft mel hæver som regel ikke lige så godt som hvedemel, da det indeholder mindre protein..
Noget mel er også bedre at langtidshæve, for at få det bedste ud af det..
Jeg tror dog ikke, at der er stor forskel på melet om det er økologisk eller ej mht. hæveevne..

Økologisk gær er nyt for mig. Det skulle være lidt langsommere end andet gær og derfor har jeg øget mængden lidt i forhold til hvad jeg ellers ville og det virkede rigtig fint..

Piskeriset sagde ...

Det ser edderm*hosthost' godt ud! Jeg glæder mig også til at få afprøvet ølandshvede - jeg fik brød bagt med dette i lørdags, og det smager altså så godt, at jeg næsten får tårer i øjnene! :-D

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det var en rigtig god burger, puuh den lå tungt i maven..
Ølandshvede er virkeligt også blevet en ynglings-mel herhjemme.. Det giver brødet en helt speciel "blød" krumme og så alligvel lidt sej...
Skal også li ha købt mig en pose mere næste gang jeg kommer i Salling...

SofieKirk sagde ...

Har du selv lavet pommes ? De ser så gode ud :D
Skal du ikke lige dele opskriften med mig ? :D

MissMuffin sagde ...

Sofie, det kan du tro jeg vil, men det er nu meget simpelt:)
Skræl den ønskede mængde kartofler, vend dem med en smule olivenolie og groft salt og bag dem så i ovnen ved 200 grader varmluft til der er sprøde- jeg tror det er 30-40 minutter der skal til:)

Miss A sagde ...

Hej MissMuffin.

Jeg har været ved at give mig i kast med denne opskrift på burgerboller, jeg har bare lavet dem til almindelige boller i stedet.

Du kan se, hvordan det gik her:
http://livogmad.blogspot.com/2011/02/landsboller.html

Du må lige sige, om jeg har henvist rigtigt til dig og din opskrift.

De bedste hilsner fra
Anita
http://livogmad.blogspot.com