onsdag den 28. september 2016

Små Glimt

 Mærkelige, men smukke blomster i den helt rigtige vinrøde farve.
Næsten hver uge køber jeg mig en buket blomster- sjældent i andre farver end hvid, rosa, lille eller pink!
 En ny og farlig last; Milka med Oreos!  Hjembragt fra Grækenland og Tyskland- og endnu ikke spotte i Aalborg. Er hverken stor fan af mælkechokolade eller Oreos, men den her er virkeligt lige til at blive afhængig af!
 Min lille lightbox sender hyggeligt lys ud i stuen på de efterhånden mørke aftener...
 Bonderosen er forårs-favoritten, mens geoginerne er min ultimative efterårs-favorit...
 Dolly, der gerne tager pladsen foran døren, hvis hun er i tvivl om der sker noget spændende og jeg kunne finde på at gå uden hende:)
 En ny makeup-pung til at fylde med mine få, men trofaste favoritter..
Flere grønne vinglas til samlingen. Åha, har alt for mange, men jeg kan ikke stå for dem!

fredag den 23. september 2016

Grønne sandwichbrød

Måske ser den her sandwich ikke ud af meget, men den smager skønt og er fyldt med gode sager.

Grønne sandwichbrød- eller hvad man nu kalder den slags her.
Må nok indse, at fylder jeg ikke fryser og skabe med nemme løsninger, så spiser jeg altså virkeligt ikke særligt sundt og det holder ikke i længden. Så da jeg faldt over disse "brød" på den smukke Green Kitchen Stories fik jeg hurtig lavet en portion til køleskab og fryser.
De er super nemme at lave, men de lugter virkeligt ikke særligt godt, så der skal luftes ud længe inden "prut-lugten" er helt væk :)
De smager super skønt med mayo, ost, kyllingepålæg og tomat!

Grønne sandwichbrød (12 skiver)
1 stort broccoli
100 g. mandelmel
4 æg
salt, peber

Del broccoliet i mindre stykker og blend det til "ris" i en foodprocessor. Du skal bruge ca. 1 liter.
Hæld det op i en skål og tilsæt salt, peber og mandelmel. Lav en fordybning og slå æggene ud heri. Pisk æggene langsomt sammen med resten af ingredienserne- brug en gaffel.
Ælt dejen helt jævn med hænderne. Den skal være som en ret tyk og blød grød.
Bred den ud på en bageplade med bagepapir og form den til en rektangel.
Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min. til den er fast og lys brun.
Lad den køle helt af inden bagepapiret fjernes og den skæres ud i 12 lige store stykker.
Opbevares på køl med mellemlægspapir imellem.
De kan også fryses- så forsvinder lidt af broccolismagen også.

søndag den 18. september 2016

Chiagrød med bær og kefir

En skål chiagrød og et par skiver ost- og en kaffe de dage jeg har tid- så er der lagt en god bund for dagen.

Flere gange har jeg forsøgt mig med chiagrød uden helt at være fan. Denne her opskrift med skyr og kefir er meget mere mig end den med kokosmælk.
Først tænkte jeg egentligt at Kefir bare var endnu en modedille ligesom skyr, men smages skulle det. Og jeg er fan. Kefir er en mellemting mellem mælk og yoghurt, med en let boblende konsistens pga. den lette gæring, som skaber en masse af de gode probiotiske bakterier, som vores mave godt kan lide. Jeg foretrækker den neutrale, men den fås også med smag- men dermed også tilsat sukker..
Jeg har lavet chiagrøden her med både hindbær og jordbær. Begge dele smager godt, men den bliver lidt mere fast i konsistensen på hindbær.
Jeg spiser den som morgenmad eller et mellemmåltid med granola og/eller friske bær.
Opskriften er fundet på Instagram og stammer fra den nye bog "Tarme i Topform".

Chiagrød med bær og kefir (1 portion)
100 g. kefir
75 g. skyr
75 g. friske eller frosne bær
1 knsp. vaniljepulver
2-3 spsk chiafrø
½ dl. vand
evt. 1 spsk. raspolie eller hasselnøddeolie

Blend kefir, skyr, bær, vanilje og evt. olie sammen.
Rør det herefter sammen med chiafrø og vand.
Hæld i en lille beholder med låg og stil på køl natten over.