Jeg forsørger mig stadig med en masse vegetarisk mad og iaften var det burgerene det gik ud over- Kristian fik dog sin oksekødbøf:)
Bøfferne er super lækre og sprøde, så de er et helt sikkert hit.
Jeg hader dog at arbejde med rødbede, der er jo rødbede over alt bagefter!
Bøfferne er sprøde, har en svag sødme fra rødbeden og smager godt af karry og hvidløg..
Opskriften er fra "Vegetarisk Vellyst" af Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen- en super god bog med masser af spændende opskrifter..
Opskriften er oprindeligt med quinua, men jeg brugte bulgur.
En rest ris eller couscous kan sikkert også bruges...
Sprøde rødbede-deller (6 stk)
3-3½ dl kogte bulgur (ca. 2 dl rå)
150 g rødbede
100 g løg
1 presset fed hvidløg
1-1½ dl grahamsmel eller grodt speltmel
2 tsk karry
1 tsk salt
2 æg
Kog bulguren hvis du ikke lige har en rest fra dagen før.
Skræl løg og rødbede og riv det grodt.
Kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.
Lad det hvile lidt, så "farsen" samler sig.
Varm lidt olie op på en pande og kom 1½ spsk "fars" på panden og flad dem ud, så de ca. er 1½ cm høje.
Skru ned på middel varme og steg bøfferne ca. 5 min på hver side, til de er faste, brune og sprøde..
2 kommentarer:
Uha... der røg endnu en opskrift i mit voksende arkiv...
(i det mindste har jeg ikke købt bogen endnu, selvom jeg har fantaseret en del om det! :-D)
Haha, Piskeris...
Jeg siger ikke noget om, at den klart kan anbefales:)
Send en kommentar