Falafler er små, krydrede kikærtefrikadeller, som steges i rigeligt olie.
Denne opskrift er virkeligt god og giver rigtig sprøde falafler med masser af smag- den er fundet i bogen "Vegetarisk Vellyst", som er en rigtig god kogebog hvis man er til grøn madlavning!
Husk, at kikærterne skal sættes i blød dagen før- men dem fra dåse kan nok også bruges hvis tiden er knap:)
Falafler er ikke sund vegetarmad, men alligvel rigtig lækkert.
Vi spiste dem i pitabrød, men nogen var selvfølgeligt ikke så begejstrede for dem:)
Der er både pitabrød og falafler tilbage, så der er til en lækker madpakke imorgen, uhm..
Falafler (20 stk / 4 pers)
200 g. tørrede kikærter
1 stort bundt frisk persille eller koriander- eller en blanding
1 lille løg i kvarte
2 fed hvidløg, pillede
1½ tsk. stødt koriander
1½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
2 spsk. hvedemel
½ liter smagneutral olie til stegning (raps- eller solsikkeolie)
Læg kikærterne i blød i en stor skål med vand natten over.
Dagen efter hældes udblødningsvandet fra kikærterne og de skylles godt.
Kom dem op i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne og kør, til dejen er ensartet.
Den skal være fast og ligesom en frikadellefars.
Form farsen til ca. 20 små kugler, som presses lidt flade.
Varm olien op ved middelhøj varme.
Steg kikærterne 4-5 stykker af gangen, så olien ikke taber varme.
Vend dem undervejs, så de bliver brune og sprøde på hver side- ca. 2-4 mim.
Falafler suger meget olie, så læg dem evt. på lidt køkkenrulle.
12 kommentarer:
Mmm falafler er bare noget af det bedste :) Jeg har forsøgt at "stege" falaflerne i ovnen for at undgå al den olie, det var faktisk okay, meen selvfølgelig ikke helt det samme ;)
Sofie Maria, jeg har også overvejet det samme, for det sunde går lidt af dem med al den olie..
Jeg tror jeg vil prøve at pensle dem med en smule olie og så bage dem i ovnen næste gang..
De var nu ellers rigtig gode, dem her, mums:)
'Nogen' er altså lidt kræsne, for falafler er da guf! :-D
"Nogen" er meget kræsen! Kan heller ikke se, hvofor man ikke sku ku li falafler, de smager skønt!
Mums, de ser skønne ud dine falafler.
Hatten af for, at du igen og igen udfordrer Nogen med spændende vegetarmad ;D
Hanne, "nogen" må jo engang vænne sig til det:) Nu har det været 15 år med junkfood, så i løbet af ca. 15 år må "nogens" smagsløg ha vænnet sig til grøntsager:)
Uhm falafler er en af de ting, som jeg endnu ikke har lavet, men som jeg har tænkt på at lave længe. Har dog samme problem som dig, tror jeg - tvivler i hvert fald på, at en bestemt herre vil spise dem :)
Dine ser super lækre ud.
Kram Nadia
foodfanatic, herhjemme har han bar ik noget valg, for der bliver ikke serveret andet, haha..
De smager virkeligt godt, så tror kun det er fordi han ved hvad de er lavet af:)
Ser helt vildt godt ud :D - har også bestemt for mig selv, at det snart skulle prøves, og det lyder jo ikke så svært igen. Og det smager jo himmelsk <3
- Anne
Anne, det er bestemt ikke svært, det kræver bar en god foodprocessor, så er det nemt at lave og smager rigtig godt:)
Haha du har ret. Der er altså bare et eller andet med mænd og kikærter. De kan ligesom ikke sammen. Hov, nu blev jeg sulten igen af at kigge på det billede :)
Send en kommentar