Valdemarsro er en af mine ynglingsblogs; smukke billeder, gode opskrifter og dejlige fortællinger. Da jeg så denne julesirup måtte jeg bare lave den og det fik jeg gjort i søndags. Jeg har bare glemt at blogge om det!
Siruppen smager skønt, men næste gang skal den nok have lidt mere sukker og så vil jeg ikke komme kanelstængerne med i glasset, for kanelsmagen er lige stærk nok når der er gået nogle dage.
Siruppen smager skønt sammen med yoghurt og müsli, men den vil sikkert også passe rigtig godt til pandekager. Uhm...
Julesirup med appelsin, vanilje og kanel (ca. 2 dl.)
4 dl. frikspresset appelsinsaft
1 dl. sukker
1 vaniljestang
2 kanelstænger
1 tsk. kardemomme
Kom appelsinsaft, sukker, kanelstængerne og kardemomme i en lille gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i gryden. Kom også de tomme stænger i gryden.
Kog det hele op ved middel varme. Det skal koges i 15-20 min. under jævnlig omrøring til den er reduceret til ca. 2 dl. Køl den af og fyld den på et lille glas.
Opbevares køligt.
10 kommentarer:
Mums hvor lyder det lækkert :D
GUF det lyder lækkert - den må jeg da vist have afprøvet :)
Yum! Rababersirup'en fra i sommers i er ved at slippe op, det her må da helt sikkert være det bedste bud på en vinter-sirup (:
- Kit
Bianca, det er også lækkert:)
Kristine, gør lige det:)
Kit, så er det vidst også tid for en julesirup:) Mon ikke også det ville smage godt med æblesaft...
Det lyder også som kræs - hjemmelavede sirupper rocks! :-)
Piskeris, jeg er også kommet med på sirups-vognen. Sirup er sååå godt:)
Det kunne godt være jeg skulle kaste mig ud i, at prøve den sirup.. Lækkert ser det i hvert fald ud!
Kærligst Lea
Lea, det kan du roligt gøre- den smager skønt af jul!
Lea, det kan du roligt gøre- den smager skønt af jul!
Tuluung-di-Approve-pak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.
Send en kommentar