Igår fik jeg så lige tid til at bage en portion mens jeg hørte masser af julemusik!
Søde, sprøde og smør-agtige blev de, så jeg er godt tilfreds. Dejen var blød nok til, at jeg kunne klare mig med en sprøjtepose og en stjernetylle, men det blev nu lidt hårdt til sidst:) Vil du bruge en kødhakker tror jeg lige at dejen skal have en times tid på køl.
Jeg brugte en vaniljestang, for jeg har jo rigeligt af dem efter jeg bestilte 1 kg. sammen med Line og Kristine:)
For en sikkerheds skyld kommer opskriften lige som jeg lavede dem:)
Mor Jyttes Vaniljekranse (ca. 4 plader)
500 g. mel
1 tsk. hjortetaksalt
375 g. smør
300 g. sukker
1 stang vanilje
1 æg
25 g. mandler
Kom mandlerne i en foodprocessor og mal dem helt fint.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem rigtig godt med ca. 1 spsk. sukker- så fordeler de sig bedre i dejen.
Kom sukker, vaniljesukker og smør i foodprocessoren og kør til det er lyst og cremet.
Tilsæt ægget og kør igen.
Bland mel og hjorttaksalt. Kom det i foodprocessoren og kør til en blød og jævn dej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt ringe ud på bageplader med bagepapir.
Bag vaniljekransene i ca. 6-7 min. ved 200 grader.
Lad dem afkøle helt på en rist inden du kommer dem i kagedåser:)
7 kommentarer:
Så flotte de er;) Så fik du alligevel bagt;)Jeg må afprøve opskriften en dag - mine er nemli snart spist!!
De er helt klart en konkurrent, til hvilke vaniliekranse jeg skal bage i år.. Og nu er jeg også så heldig at have kødmaskine til det hårde arbejde :-)
De ser skønne ud!
Kærligst Lea
Dorte, tak.. Ja, det gjorde jeg- det hele kan ikke kun gå op i lektier og arbejde, for det bliver for surt!
Lea, spændende at se hvem der så vinder:) De er hvertfald gode! Jeg må oss ha mig sån en kødhakker, men det gik nu også med håndkraft:)
Uif, den er hermed gemt ;) Tak til Mor Jytte ;) Jeg skal nemlig have lavet en vanillekransedej i aften ;) Tror du den tager skade af, at overnatte i køleren?
Kristine, det tror jeg sagtens den kan, hvertfald hvis du har sån en kødhakker til at lave dem med, så tror jeg faktisk bare det er en fordel:) De er virkeligt gode:)
Mums de ser gode ud!
Tror også jeg skal prøve at lave vanillekranse i år :)
Trine, det synes jeg at du skal:)
Send en kommentar