mandag den 13. februar 2012

Bageri og mindre madspild..

Hver uge bager jeg boller til Kristians madpakke og denne gang blev det igen en portion Kernestykker med surdej, for de lykkes hver gang og smager skønt!
Surdejen Herman trives i køleskabet, hvor han bare li får "mad" et par gange om ugen, så der er altid surdej på lager...
Hver gang jeg koger ris og ligende ender jeg altid med alt for store portioner! Hver gang! Og følger jeg mængden på pakken er der aldrig nok..
Så jeg fryser de overskydende ris eller kerner ned, så de kan bruges i brød og boller.
Denne gang kom jeg en rest perlespelt i i stedet for rugkernerne og det må siges at være i helt i tråd med Stop Spild af Mad-ånden:)
Ikke nok med, at resterne bliver brugt, så giver det også masser af saftighed til brødet:)
Og så kan det være, at det en dag ender med at jeg kan koge de rigtige mængder!

8 kommentarer:

The Joy of coffee sagde ...

De ser vildt lækre ud. Dem må jeg prøve at lave, så der er lækkert brød til madpakken...

Selina Juul sagde ...

Det ser herligt ud! Du er god! Jeg bliver helt sulten...

Og tusinde tak for henvisningen i øvrigt :)

KH
Selina

Linebinevaskemaskine sagde ...

Uf de ser gode ud! Jeg vil også have surdej! jeg kan ikke få skidtet til at virke ;)

Solvejfire sagde ...

Det synes jeg lyder yderst fornuft, det med at fryse resterne ned og bruge på ny :) for jeg kender godt det med at lave for meget, som ender i skraldespanden :(
Og kernestykkerne ser uden tvivl lækre ud
God aften jeanett

Dorte sagde ...

Ser lækre ud.... surdej har jeg aldrig lavet, måske man skulle prøve!
Mht. ris - en god tommelfinger regel er 1 dl. ris pr.person.....

Skal du koge til to personer..... 2 dl. løse ris, 2 dl. vand
3 personer, 3 dl. ris 5 dl. vand..... det plejer at passe;)

MissMuffin sagde ...

The Joy, de er rigtigt gode og sprøde:)

Selina, tak! Og velbekomme da- me synes du er en smule "uhyggelige":) Du popper altid op li efter der er postet noget, haha..

Line, du kan få en klat af Herman? Han virker hvertfald:)

Jeanett, jeg laver altid for meget, så min fryser er proppet med små mærkelige rester af alt muligt, haha..

Dorte, tak for tippet- jeg prøver! Jeg synes ikke, at det er svært at bage med surdej, man skal bare huske at blive ved med at holde liv i den...

Linebinevaskemaskine sagde ...

åhr det vil jeg mægtig gerne! Jeg lover jeg nok skal tage mig godt af ham :)

MissMuffin sagde ...

Det finder vi bare lige ud af så Line, for det kan du sagtens- han vokser jo alligevel derud af:)