torsdag den 9. februar 2012

Pulled Chicken Sandwiches with Apple Slaw


Et opskrift der endeligt er blevet afprøvet herhjemme og med stor succes:)
Det er ikke pæn mad, men det smager super lækkert!
Jeg har taget udgangspunkt i opskriften fra bloggen The Growing Foodie, men tilpasset den hvad jeg nu lige synes og hvad jeg havde på lager.
Den ku godt li ha fået lidt mere paprika og måske lidt chili hvis jeg havde haft, men ellers smager det rigtig godt med et lille strejf af æble.
Bollerne er lavet som Ølandshvedebrødet, bare formet som boller.

Pulled Chicken Sandwiches with Apple Slaw ( 2 sandwiches)
2 kyllingebryster
1 stort løg
2 fed hvidløg
140 g. tomatpure
1½ spsk. æblecidereddike
3 spsk. sennep
2 tsk. brun farin
3 tsk. paprika
5 dl. tør æblecider

Appleslaw:
3 store gulerødder
1 stort æble
25 g. selleri
½ dl. yoghurt naturel
1/4 tsk. sennep
1/4 tsk. æblecidereddike
½ tsk. citronsaft
½ tsk. honning
salt, peber

Tilbehør:
2 store boller
evt. 1 håndfuld babyleaves

Hak løg og hvidløg fint.
Steg dem i lidt olivenolie til de er bløde og klare.
Kom sennep, tomatpure, paprika, brun farin, æblecidereddike, salt og peber deri og rør det godt sammen.
Kom kyllingebrysterne i gryden og hæld cideren over. Den skal lige nøjagtig dække kyllingen. Tilsæt evt. lidt ekstra cider eller vand hvis det ikke dækker.
Kom låg på gryden og lad det simre ved svag varme i ca. 1½ time, til kyllingen er helt mør.
Når kyllingen er ved at være mør laves apple slaw'en; skræl æble og gulerødder og skær dem i tynde strimler- jeg brugte min tyndskræller.
Skræl selleri og riv det grodf.
Rør yoghurt med sennep, eddike, honning, citronsaft, salt og peber og smag til. Vend grøntsagerne heri.
Når kyllingen er mør tages den op af gryden og "trevles" med 2 gafler. Kog resten af marinaden lidt sammen og vend lidt af det sammen med kyllingekødet.
Fyld kyllingekød og apple slaw i bollerne og spis med det samme:)

7 kommentarer:

Prikker i luften sagde ...

Uhmm det ser lækkert ud og vel også relativt sundt?:-)

Piskeriset sagde ...

Øjøjøj! Det vil jeg også have! Lyder rigtig lækkert :-)

MissMuffin sagde ...

Prikker i luften, jaa, det er det vel... Altså, jeg tror nu nok der skal godt med apple slaw i før jeg vil sige det er sundt, for det er kødet som er det bærende i retten..

Piskeris, lav det! Det smager super godt og kan jo vaieres i det uendelige:)

Camilla sagde ...

Uhm - hvor ser de dog lækre ud! Nogle gange synes jeg det er lidt svært med kyllingebryster, for det kan nemt blive lidt kedeligt, men det ser disse bestemt ikke ud til at være :o)

MissMuffin sagde ...

Camilla, bestemt ikke. De blev meget møre, saftige og smagte rigtig godt. Det er hvertfald en god måde at lave kylling på- skal ha afprøvet en mexikansk version til tortillas i nærmeste fremtid. Noget med lys øl, spidskommen og jalapenos...

Lone sagde ...

Det lyder - og ser ud til - at være enormt lækkert, MissMuffin. Vi har prøvet Pulled pork - en Spise med Price-opskrift. Det smagte også super godt.
Er det knoldselleri eller bladselleri, du har brugt i opskriften?

Du er stadig den eneste, som giver mig lyst til at kaste mig ud i madlavning. Det ser altid så lækkert ud og dine beskrivelser er rigtig gode. Både når det er vellykket og en sjælden gang mindre vellykket :-)

Dejligt at se, at Emma-pigen har det godt og nyder livet i dynerne :-)

Mange hilsener og rigtig go' weekend!

MissMuffin sagde ...

Lone, jeg har også fået pulled pork hos Line og det smagte skønt! Det er meningen man skal bruge bladselleri, men det er jeg ikke meget for, så det blev knoldselleri, for det havde jeg også lidt af i køleskabet.
Emma laver stadig i bedste velgående, men man kan da godt mærke at hun er ved at være gammel- hun fanger nemmere småsygdomme og har lidt svært ved at komme af med dem igen. Så længe hun har det godt, så ofre jeg gerne lidt eksta hos dyrlægen:)