fredag den 3. februar 2012

Små havrenøddekiks

 Uhm, små lækre nøddekiks til min madpakke:)
Nu hvor andet semester begynder kan jeg se, at jeg som regel ikke har andet end 2-4 timers forlæsning om dagen og de er altid placeret enten før eller efter middag. Det betyder, at jeg kan spise frokost hjemme og bare skal have lidt godt til pauserne.
Så nu er der små kiks på lager, som kan supplere mine vanlige portion gulerødder og frugt.
Opskriften er fra "Byens Bedste Brød" af Rikke Gryberg.
Nogle af dem blev formet som små hjerter og sommerfugle med tekst, mens andre blev lavet lidt mindre pinlige, så de bare er firkantede og drysset med nødder. Så kan Kristian nemlig også spise dem ude på arbejde:)
De er lidt søde i det, så skal de bruges til fx. ost ville jeg nok lave dem med lidt mindre sukker.

Små havrenøddekiks (ca. 35 stk.)
280 g. hvedemel
100 g. fuldkornshvedemel
1½ tsk. bagepulver
75 g. havregryn
75 g. hasselnøddeflager (eller bare finthakkede hasselnødder)
1½ tsk. salt
50 g. rørsukker
½ dl. olivenolie
2 dl. vand
æg til pensling
evt. hasselnøddeflager til pynt

Bland først mel, fuldkornsmel og bagepulver godt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til en fast og ensartet dej.
Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Rul den herefter så tyndt ud som muligt og skær eller stik den små kiks i den ønskede form.
Læg kiksene på en bageplade med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg. Drys evt. med hasselnøddeflager.
Bag kiksene ved 175 grader i ca. 25 min.
Lad dem køle af på en bagerist.
Opbevares i en kagedåse i op til en måned.

8 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Nej nej neeeeeeej, hvor ser de bare lækre ud :O og man kan tilmed se din skrift ;)

Godt det ville lykkes for dig denne gang. Jeg skal helt sikkert prøve hen her opskrift. Uuhm.

Bitten sagde ...

Rigtig rigtig søde kiks! Må hellere prøve at lave dem med en af mine småkageudstikkere.

Jeg kan godt se, at det er totalt pinligt at have hjertekiks med på sit arbejde, uhadada...

MissMuffin sagde ...

Kristine, det kan man nemlig! Det kræver li lidt øvelse at få lagt det rigtige tryk, men de fleste blev fine nok:)

Bitten, gør li det:)
Ja, det er da alt for pinligt,haha!

Anonym sagde ...

@ Bitten og MissMuffin - I er forkert på den! Jeg kender en mand, der hver eneste dag kunne finde den sødeste kærlighedserklæring i bunden af madkassen. Han blev glad for den lille hilsen, og de andre ville ønske, det havde været dem. Så put du roligt et par hjertekiks med Love på i hans madkasse.

Man kan ikke gå hjem og sige, "Vil du ikke godt putte et eller andet i min madkasse, der viser, at du holder af mig!" Men man kan være så heldig, at der er én, der gør det helt af sig selv.

Hilsen fra den blå KitchenAid

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, jeg har bare en meget privat kæreste, det ikke ønsker den slags mens han sidder sammen med alle hans kollegaer og det skal man også respektere..

Anonym sagde ...

Hej,
Det er nogle søde kiks! Hvor finder man en form til at lave det som hjerter og med trykket "love"?
:-)

Piskeriset sagde ...

Altså jeg får jo aldrig forkortet min must-try-opskriftliste, når du bliver ved med at blogge så mange spændende ting :-D

MissMuffin sagde ...

Anonym, udstikkeren er en almindelig hjerte-udstikker, mens jeg har brugt "Brigitte Keks" til at trykke "Love" med- prøv at gå lidt tilbage her på bloggen, hvor jeg tidligere har skrevet om den:)

Piskeris, min liste er også kilometer lang, så jeg ved hvad du mener- men hvis jeg ikke laver noget, så bliver den jo aldrig kortere!