Ikke det bedste billede, men jeg håber I overlever:)
Ugens vegetariske indslag blev burgere med svampedeller, med inspiration herfra.
De blev rigtigt vellykkede, med en sprød skorpe og en "svampet" indre:P Vi spiste 2 hver, så nu er jeg spændt på at se hvordan de er imorgen, for jeg håber de er gode på rugbrød, så der er til pålæg.
Det er ikke fordi der er svære at lave, men det tager noget tid- især fordi de skal hvile i køleskabet 45 min. til en time, men det er nødvendigt for at de ikke går i stykker når de steges.
Vi fik dem i burgerboller(opskrift følger) sammen med spinat, agurk og tomat. Jeg rørte en dressing til af yoghurt naturel, urtesalt, et lille dryp honning og friskhakket purløg.
Super lækker aftensmad!
Svampedeller (10 stk.)
500 g. champignon
1 lille løg
2 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. tørret koriander
2 æg
1 dl. revet mozzarella
2-2½ dl. rasp
salt, peber, olivenolie
Rens champignonerne og del dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
Rist dem i en lille smule olivenolie på en varm pande, til væden er fordampet- jeg gjorde det over 2 omgange.
Tag dem af panden og lad dem køle lidt af, inden de hakkes fint.
Hak løget fint og pres hvidløg.
Bland champignon, løg, hvisløg, krydderier, æg og ost i en skål.
Tilsæt rasp indtil "farsen" føles nogenlunde som en frikadellefars. Den skal være våd, men til at forme.
Form 10 deller og læg dem på et fad med bagepapir. Dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem sætte sig i køleskabet i 45 min-1 time.
Varm olivenolie op i en stor pande- der skal være et tyndt lag olie, som dækker hele panden.
Steg dellerne i den varme olie ca. 5-7 min. på hver side til de er brune og sprøde.
Kom dem i et ildfast fad, dæk med staniol og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 5 min.
Serveres med det samme- fx. i burgerboller eller pitabrød.
EFTER-SNAK:
Smager også udemærket kolde på rugbrød sammen med en smule af dressingen på:)
6 kommentarer:
Jaa jeg elsker når du blogger nye vegetariske retter - svampedeller lyder bare så lækkert! mon du har en idé til hvad jeg kan erstatte mozarella med - et ekstra æg?
Mvh Sofiemaria
Sofie Maria, dejligt du kan bruge dem! Jeg har så mange på lager, men Kristian er ikke rigtig med på 2 ugentlige vegetardage, haha..
Er det fordi du ikke kan li ost? for det smager ikke igennem, men giver bare lidt til konsistensen. Ellers kan det sagtens undlades uden at gøre nogen stor forskel..
Ej du må lige lokke ham! Min kæreste bliver gladere og gladere for vegetarmad - jubii! Men måske det er en drengeting - at de har svært ved at undvære kødet ;)
Så vil jeg prøve at lave dem uden ;) Jeg elsker ost, men tåler det til min store fortvivlelse ikke så godt :/
Jaa, men han siger ikke noget til, at jeg skærer i mængden af kød de andre dage, så det er da en start! Kristian er bare ikke så vild med grøntsager, så det er ikke nemt at finde på noget han kan li..
Jeg er sikker på, at de kan laves uden, så ud med osten!
Så er de afprøvet - uden ost, men med tofu som erstatning. og havregryn istedet for rasp. MUMS! De er gode - tak for inspirationen :)
Sofie Maria, du var hurtig! Det lyder bare rigtig godt, så kan andre hvertfald også se, at det kan bruges:)
Send en kommentar