lørdag den 9. februar 2013

Anmeldelse: "Få en lykkelig krop på 28 dage" (Gyldendal)


 Ja, det lyder jo meget nemt og overskueligt. 28 dage og så er din krop i topform.
Bogen er også fuld af lækre opskrifter, madplaner og motionsplaner, samt en lille smule welness i form af tips til hjemme-spa.
Det har været meget svært at anmelde den her bog, for jeg ved ikke rigtigt hvad jeg synes om den.

Louise Bruun er ernæringsterapeut og personlig træner og det er med udgangspunkt i hendes personlig erfaringer, at hun har lavet en 28 dages kost- og motionsplan, der skal sikre dig vægttab, bedre søvn og mere velvære.
Planen er overskuelig lavet, da for dag med opskrifter, flotte billeder og beskrivelse af dagens motion. Umiddelbart lyder det jo meget godt og ret nemt. Problemet er bare, at der ikke rigtig er nogen vejledning i forhold til hvad Louise mener man bør spise og ikke bør spise. Det er kort beskrevet, at sukker og stivelse er noget skidt og så er det ligesom det. Derfor er de fleste opskrifter også baseret på grove grøntsager og kød. Kål, æg, kylling, nødder, frø, krydderurter og citron er nærmest det gennemgående tema i bogen. Der står dog intet om hvorfor at fx. mælkeprodukter ikke indgår i den sunde livsstil. Så jeg vil mene, at det kan være svært at fortsætte, for resten af livet kan ikke leves på de samme 28 dages opskrifter:) Jeg ville hvertfald ikke overleve længe på de enorme mængder kål og æg der skal intages! Det er også mit største problem i forhold til kure- hvis det bliver for ensformigt, så står jeg helt af. Jeg elsker alle slags mad, sundt og usundt, så kun at spise bestemte fødevarer duer slet ikke for mig.

Opskrifterne er rimeligt simple og kræver heller ikke det store køkken, så de er nemme at gå til. De fleste ingredienser kan fåes i almindelige supermarkeder, men man skal også lige i helsekosten hvis man vil leve kostplanen fuldt ud med morbær, kokosvand og aloe vera gel. Selvom ingredienserne er forholdvis almindelige, så er det en meget dyr kostplan. På en uge kommer man nemt op på 4-5 potter krydderurter, 9-10 citroner og masser af nødder- altså pr. person!


Min plan var egentlig, at jeg ville prøve kostplanen i en uges tid, men jeg synes det bliver for dyrt og besværligt, så droppede jeg.
I stedet prøvede jeg bogens opskrifter af i 3 dage, uden at holde mig helt til ugeplanen og mixede i stedet lidt imellem dem.
Selvom jeg ikke er meget for det, så kunne jeg godt mærke en forskel. Jeg var lidt sulten, men følte mig egentlig ret godt tilpas og ret frisk, så den rigtige kost kan gøre undværker.
Det var dog ikke kun ren idyl, for der er nogle ret barske morgenritualer indblandet. Fx. skal man den første uge sluge 2 fed hakket hvidløg med et glas vand med saft af ½ citron. Så vågner man da godt nok. Uf! Min mave brokkede sig en smule og min hud slog lidt ud, men det står der også i bogen, at man kan forvente, for det er en slags udrensning man gennemgår.
For mig kommer det aldrig til at virke med sådan en kostplan her. Alligevel synes jeg, at der er rigtigt meget inspiration at hente i bogen, både de spændende opskrifter og til inspiration til en sundere livsstil.


Layoutet er rigtig flot. Bogen ser nemlig også super sund ud:) Billederne er vildt flotte og der er masser af dem, præcis som jeg kan lide en kogebog. Motionsdelen fylder ikke så meget i bogen, så jeg vil mene, at den stadig høre mest under kategorien kogebog:)
Det er lidt svært at forklare, men stemningen i bogen er sån rigtig "helse-agtig". Der er ikke fokus på at nå målet om en perfekt tonede krop, men på sundhed, velvære og balance.


Anmeldt som kogebog får den 4 store ud af 6 mulige stjerner.
Smukke billeder og lækker mad, men opskrifterne kunne godt være mere varierende og nogle af dem er også ret så mystiske. Alligevel synes jeg, at der er mange lækre opskrifter deri, som alle kan bruge- uanset om de vælger denne kur eller ej.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Alene titlen "Få en LYKKELIG krop ..." får mig til ikke at købe den; det kommer vel ikke til at vælte ud ad alle knaphuller. Havde den så lydt "Få det godt ....". Er det mon stenalderkost, hun anbefaler?
Elsebeth

Piskeriset sagde ...

9-10 citroner om ugen!? Det lyder som en bog for mig! :-D

Spøg til side, så lyder den ikke fristende. Ligesom du hader jeg, når det bliver for snævert og ensformigt.

Bitten sagde ...

Det er beklageligt, at du ikke lige tog alle 28 dage inden anmeldelsen - men det forstår jeg sørme godt, med de udgifter, det lyder til at byde på! Havde ellers været sjovt at høre, om din krop virkelig blev lykkelig :D
Syntes også selv, at bogen så indbydende ud, da jeg gloede i den hjemme hos dig. Det er jo altid et plus.

MissMuffin sagde ...

Elsebeth, jeg synes så godt om titlen- havde der stået "Få krop som en supermodel" havde jeg ikke. Det minder om stenalderkost/palæo, men det er ikke helt det samme..

Piskeriset, du ville elske den! Men prøv du lige morgentricket med lunken vand med ½ citron til at skylle 2 fed hvidløg ned med:)

Bitten, du må gerne låne den og så gennemføre de 28 dage hvis du lyster. Men det er for dyrt og man bliver lidt socialt handicappet af det:) Jeg vil fortsat bruge bogen, for bliver min krop bare halv-lykkelig er det vidst godt nok for mig:)

Miaskageside sagde ...

Pyha, det lyder som om at det er en større proces at blive lykkelig efter denne bogs "opskrift", tror godt nok ikke at jeg ville kunne gennemfører :)
Men det lyder som om at man kan tage nogle af rådene til sig, og forsøge sig med dem :)

Mia Andersen

Kig forbi min blog, du kan lige nu deltage i en give away på bloggen :)

http://miaskageside.blogspot.dk/

MissMuffin sagde ...

Mia, heller ikke mig, men så må man jo bare tage det, som almindelige mennesker med hang til nutella og andre laster også kan gennemføre:)