torsdag den 18. april 2013

Grovflutes med kruska og rugsur

De her små flutes er super lækre!
Sprøde, seje og med en dejligt sprød krumme fyldt med kerner.
Laver man dem lidt store passer de perfekt som almindelige flutes og laver man dem lidt mindre er de rigtigt gode i madpakken eller bare til den lille sult med lidt grønt og måske lidt hummus.
Kruska en en blanding af hakkede kerner. Kan du ikke finde kruska, så brug hakkede hvede- eller rugkerner.


Grovflutes med kruska og rugsur (10-15 stk.)
15 g. gær
8 dl. vand
3 dl. surdej af rugmel
4 dl. kruska
1 spsk. groft salt
300 g. fintmalet rugmel
hvedemel

Start med at koge halvdelen af vandet op og hæld det over kruskaen. Lad det trække 30 min. Hæld evt. overskydende vand fra.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdej, kruska, salt og rugmel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til du har en fast, elastisk og let klistret dej.
Ælt den rigtigt godt og længe.
Kom dejen i en oliesmurt skål og læg husholdningsfilm ovenpå dejen- det forhindre, at dejen får en tør skorpe. Lad den hæve i køleskabet natten over.

Næste dag tages den ud og rulles ud i en firkant. Højden på den udrullede dej skal svarer til den ønskede længde.
Skær dejen ud i smalle strimler og sno dem.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 30 min.
Bag dem ved 230 grader i 12-15 min. alt efter tykkelsen.
Lad dem køle helt af på en rist.

Ingen kommentarer: