Du kan sagtens tilsætte lidt groft mel, kerner, pesto, krydderier, ost, soltørrede tomater osv. hvis du vil have lidt ekstra smag. Det her er en ret god basis-opskrift til det meste:)
Hvedebaguettes med surdej (10 stk.)
15 g. gær
6 dl. koldt vand
3 dl. hvedesurdej
2 spsk. groft salt
Hvedemel
Gør gæren ud i vandet.
Tilsæt surdej og salt.
Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen rigtigt godt og længe, til du har en blød, elastisk og let klistret dej. Der skal en del mel til.
Smør en stor skål med en smule olivenolie og kom dejen heri. Læg et stykke husholdningsfilm over dejen- det forhindre, at der dannes en tør skorpe under hævningen.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve på køl natten over.
Hæld dejen ude på et meldrysset bord uden at ælte dejen.
Del den i ca. 10 stykker og form dem til aflange flutes. Sno dem let- det kan være lidt svært, da dejen er meget elastisk.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 230 grader.
Bag dem i 10-15 min. til de lyder hule når du banker på dem.
Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar