søndag den 2. marts 2014

Anmeldelse: "Lykken er chokolade" (Politikens Forlag)

En kogebog fyldt med chokolade går man aldrig helt galt med. Det gør man heller ikke med denne chokoladelækre sag, der er fuld af virkeligt mundvandsfremkaldende opskrifter med mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade i fint samspil med nødder, bær, krydderier osv. UHM. Der er opskrifter på kager, cookies, is, saucer, desserter, morgenmad, tærter, mousse og konfekt.
Nogle enkelte af dem er pigerne så godt nok sluppet lidt nemt omkring ved at chokoladen bare udgør pynt eller drys, men jeg synes alligevel den er masser at hente i bogen
Det er de to chokoladeglade piger Maja og Anne, der står bag bogen.
I stedet for at opdele bogen i traditionelle kapitler, så har de valgt at komme med hver deres bud på en opskrift med udgangspunkt i en ingrediens. Der er dermed 34x2 lækre opskrifter med udgangspunkt i fx chili, hindbær, salt, citron, marcipan osv.
Det fungerer ganske fint, men bogen kunne også bare ha været delt op i mere traditionelle kapitler uden at det havde gjort den store forskel.
Der er en overskuelig mængde læsning om chokolade og chokoladens historie. Der er et fint og overskueligt register bag i bogen og nogle ret gode vejledninger på små tekniske fif, der gør det nemmere at lave bogens opskrifter.
Jeg havde nok forventet en lidt mere lys og feminin bog fra de 2 piger. Bogen er meget smuk, flot fotograferet, men også ret rustik og nordisk. Det fremgår måske ikke helt så tydeligt af de billeder jeg lige har valgt at vise her, men det er nok fordi jeg er så skrækkeligt draget af lyserød i tiden at jeg automatisk valgte siderne med lyserødt på:)
For mig er det vigtigt at der er mindst et billede til hver opskrift og det er der heri. Billederne fylder rigtigt meget på hver side og det gør det til en rigtig smuk bog, som man har lyst til at kigge i.
Den vil helt sikkert også være en god gave til en chokoladeelsker:)
Vi kan diskutere, om mine forventninger er det der skal bedømme bogen eller ej, men fordelen ved at bloggen er min og kun min er, at jeg kan gøre som jeg vil:)
Derfor får bogen 5½ stjerne ud af 6 mulige.
Jeg havde håbet på et lidt mere personligt layout, om end det er meget smukt som det er. Det ligner bare en lille smule så mange andre kogebøger.
Til gengæld skal pigerne have ros for opskrifterne. Hold nu op de er lækre. Jeg spår, at den bliver min faste ven i dessertkøkkenet mange gange i fremtiden når jeg venter gæster.

2 kommentarer:

Julia sagde ...

TAK for anmeldelse; altid dejligt at læse med på den slags. KH J

MissMuffin sagde ...

Det var så lidt Julia :)