tirsdag den 11. marts 2014

Nøddekage med appelsin og chokolade

Min nye chokolade-bog frister med alverdens lækkerier, men med en gæst på LCHF var den ikke lige oplagt kandidat til en dessert-opskrift. Dog faldt jeg over en lækker kage med mandelmel, appelsin og chokolade. Der var ikke mel i, men sukker. Jeg brugte så palmesukker, der er "sundere" end almindeligt hvidt sukker. Det indeholder stadig mange kalorier, men påvirker blodsukkeret langt mindre. Det kan nu nok diskuteres om denne kage er LCHF eller ej, for der er stadig en pæn mængde palmesukker deri.
En super nem og lækker kage med masser af smag, en tynd og sprød overflade og et svampet indre.
Jeg pyntede med vaniljeprikket flødeskum, revet chokolade, appelsin, granatæbler, kakaonips og frugtkrymmel med granatæble fra Urtekram.
Da jeg ikke havde en form på 18 cm. lavede jeg 1½ portion til en form på 24 cm. og det gik fint.

Nøddekage med appelsin og chokolade (8 stykker)
110 g. mandelmel
100 g. palmesukker
1½ vaniljestang
1½ tsk. bagepulver
3 æg
3/4 dl. olivenolie
fintrevet skal af 1½ appelsin
75 g. mørk, hakket chokolade

Flæk vaniljestangen og  skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, mandelmel, sukker, appelsinskal og bagepulver.
Pisk æggene i et af gangen. Rør olivenolien i.
Vend chokoladen i og hæld dejen i en rund kageform med bagepapir. Dæk den til med stanniol og bag den i 30 min ved. 200 grader. Fjern stanniolen og bag kagen yderligere 10 min.
Lad den køle lidt af i formen inden den løftes op og afkøles helt på en bagerist.
Pak den i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet.



2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Den ser god ud! Jeg kendte ikke tricket med palmesukker (at det skulle påvirke blodsukkeret langt mindre) - det er godt at vide.

MissMuffin sagde ...

Piskeris, det er selvfølgeligt væsentligt dyrere end alm. sukker, men er man meget sukker-følsom er det et godt alternativ. Også fordi at det virkeligt smager godt. Stevia og Sukrin er godt nok uden kalorier, men det smager altså også lidt mærkeligt..