mandag den 4. august 2014

Nem Jordbærkage

Jordbærkage er nok min sommerfavorit nr. 1. Ej, nr. 2, for intet slår jordbær med fløde og sukkerdrys:)

En jordbærtærte med sprød mørdejsbund, sød mazarin, chokoladelag og opbagt vaniljecreme er virkeligt lækkert, men også et tidskrævende projekt. Nogle gange må det godt være lidt nemmere. Så her har jeg lavet en svampet mazarin, penslet med chokolade og lavet en vaniljeprikket creme af flødeskum og syrlig cremefraiche. Nemt og lækkert!
Skal det være rigtigt lækkert, så drys lidt hasselnøddeflager eller hakkede pistacienødder i formen inden dejen hældes i.
Nu er jordbærsæsonen på det sidste, men jeg er sikker på at den også vil smage fantastisk med kirsebær, blåbær, hindbær eller anden lækker frugt og bær.

Nem Jordbærkage
Mazarin:
250 g. marcipan
125 g. blødt smør
2 æg
3 spsk. mel

Fyld:
1 bakke jordbær
50 g. mørk chokolade
3 dl. piskefløde
1 dl. creme fraiche 18%
1 tsk. vaniljesukker

Riv marcipanen groft og rør den sammen med smørret.
Pisk æggene i et af gangen. Pisk godt mellem hvert.
Pisk til sidst ægget i.
Kom dejen i en lille form med bagepapir og bag den ved 175 grader i 20-25 min.
Lad den køle lidt af i formen inden den sættes helt til afkøling på rist.
Når kagen er helt kold smeltes chokoladen over vandbad og fordeles over kagebunden. Lad det størkne helt.
Pisk fløden til skum og pisk cremefraiche og vaniljesukker i.
Fordel cremen over bunden lige inden servering.
Skyl og nip jordbærrene og anret dem som ønsket ovenpå skummet.
Server straks.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det er smart! Jeg fik faktisk ikke lavet jordbærkage i år... men jeg nåede heldigvis at spise en masse dejlige jordbær, inden sæsonen sluttede her på Sjælland :-)

MissMuffin sagde ...

Piskeris, jeg nåede det også kun lige. Til gengæld har jeg næsten spist en bakke jordbær om dagen hele sommeren (av av, siger madkontoen :) )..