Emma og mig er alene hjemme hele dagen og aftenen idag, for Kristian er smuttet til fodbold her efter arbejde..
Vi har bare tullet rundt- eller jeg har, for Emma har lagt det samme sted i 8 timer og snorket!
Til ugens madpakker og også aftensmaden, havde jeg lyst til at bage bagels efter opskrift fra SpisBedre nr. 03/2010.
De blev måske ikke helt så pæne som jeg kunne drømme om, men de er så lækre med sprød skorpe og saftig kerne, at det er en ny ynglingsopskrift.
Til aftensmaden blev fyldet gulerods-smørreost(philidelphia light, fintrevet gulerod og urtesalt), falafler fra Nutana, salat og tomat..
Bagels (6 stk)
12-13 g gær
2½ dl vand
1 spsk sirup
½ spsk groft salt
ca. 300-350 g "tipo 00" hvedemel
Til kogning:
2 spsk sukker
2 liter vand
Pynt:
sesamfrø, birkes o.lign
Smuldr gæren ned i vandet og rør det ud heri.
Tilsæt salt og sirup og ælt melet i lidt af gangen.
Ælt dejen rigtig godt igennem til den er fast og luftig.
Lad den hæve lunt og tildækket 1 times tid.
Del dejen i 6 stykker og tril dem til pølser, der er lidt tyndere i enden.
Sammel dem til ringe og tryk enderne godt sammen.
Lad dem efterhæve tildækket 2o min.
Bring vand og sukker i kog i en sauterpande eller en gryde med stor overflade.
Læg 2-3 kranse i og lad dem koge ca. 3 min- vend dem nogle gange undervejs.
Tag bagelsene op med en hulske og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Drys med sesamfrø og bag dem i 20 min ved 200 grader varmluft (225 grader i almindelig ovn).
9 kommentarer:
Mums de ser lækre ud! Respekt for resultatet - Jeg synes altid det går galt, når jeg prøver at lave bagels :P
God idé! De ser lækre ud :-)
Er det rigtig Ditte?
Jeg synes det var super nemt...
Piskeris, der er meget lækre!
Det kan være det er de opskrifter jeg har prøvet, men jeg synes aldrig de gider hæve op, efter de har været i vandet :P
Ej, jeg er altså nødt til at prøve at bage dem en dag, det kan simpelthen ikke passe - Og så ser de jo 100 gange så lækre ud, som de der kedelige nogen man køber på frost!
De her svulmede virkeligt op under kogningen, så mon ikke det nok skal gå for dig også:)
De er super lækre, har spist en på madpakken idag:)
Endnu en ting til to-do-listen. Det er mange år siden jeg sidst har prøvet at lave bagels ... så måske snart! Dine ser i hvertfald super lækre ud.
De smager så godt Hanne, så skriv dem endeligt på listen:)
De er især helt vildt gode når de er lune..
Hvilket sirup bruger du? Og kan man ikke bare bruge almindeligt hvedemel?
Den nemmeste måde at lave bagels på: Form de enkelte bagels som boller, rul dem flade og lav et hul i midten med en finger og form det til ønsket størrelse med to tommelfingre. Hullet skal ikke være for lille.
Send en kommentar