Mild, cremet og mættende er retten fra SpisBedre nr. 3/2010 med pasta og aubergine.
Den smager dejligt, men man skulle kunne lide ost:)
Vi fik hjemmelavet pesto (er stadig ikke så god til at lave det), sprødstegt bacon, lidt hakket tomat og sprødt brød til.
Det er lidt omstændigt at lave, men bestemt ikke særligt svært.
Selv Kristian, der ellers ikke kan lide auberginer synes at det smagte rigtig godt., især med det salte bacon som modspil til den milde ostesmag.
Om lidt kommer Dianna.
Jordbærkager er vores fælles ynglings-kage, så hun havde spottet årets første og kommer forbi til deling:) Lækkert!
Pasta med auberginecreme og hjemmelavet pesto(2 pers)
2 auberginer
3 forårsløg
1 spsk sesamfrø
1 stor spsk tahin
½ spsk sojasauce
½ spsk friskkværnet peber
lidt friske basilikumblade
6-8 cannelloni (pastarør)
125-150 ml mornaysauce
salt
Pesto (Stor portion):
50 g pinjekerner
ca. 30-40 g friskrevet parmesan
1 stort bundt basilikum
1-1½ dl god olivenolie
2 fed hvidløg
lidt citronsaft
Tilbehør:
Sprødstegt bacon
Tomater i tern
Groft brød
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyld auberginerne og prik skindet med en gaffel.
Kom dem i ovnen i 30-35 min til de er helt møre.
Rens forårsløgene og hak dem groft.
Tag auberginerne ud, halver dem og skrab kødet ud.
Kom aubergine, tahin, peber, salt, soja, hvidløg, forårsløg, basilikumblade og sesamfrø i blenderen og blend til en ensartet masse.
Kom cremen i en frysepose og klip hul i hjørnet.
Sprøjt auberginecremen ind i cannellonien og læg de fyldte rør i et smurt ildfast fad.
Hæld mornaysaucen over og bag pastaen ved 180 grader i 30-35 min.
Rist pinjekernerne på en tør og varm pande til de har fået lidt farve.
Blend det hel sammen og smag til.
Tilsæt evt. lidt mere olie, til den ønskede konsistens er nået.
9 kommentarer:
Hohoo! Jeg har en aubergine liggende, som sikkert godt kunne tænke sig at prøve den opskrift... ;-)
Det gør mig ondt at læse om din morfar, men da han var så syg som du skriver han var, så var det godt at han fik fred. Og som du skriver så har du nogle dejlige minder at tænke tilbage på.
Flot arbejde i kolonihaven, skønt at I endelig har fået ordentligt vejr oppe hos jer.
Piskeris, det er jeg sikker på at den gerne vil:)
Annette, det var det bedste for morfar, selvom det er så uretfærdigt at han ikke fik lov at blive ældre..
Det ordenlige vejr varede desværre kun til idag, for nu er der gråt og regnvejr- men bar et par timer igår med havearbejde var skønt:)
Jeg er ikke ude på at være lyseslukker, men du er klar over, at opskrifter i blade og kogebøger er omfattet af copyright, og faktisk IKKE må gengives?? Det er jo ingen sag, at afprøve opskrifter alverdens steder fra. Og det er ikke, at jeg ikke sætter pris på dem, for mange af dem er gode, men det er altså bare ikke lovligt.
Havde iøvrigt lagt en hilsen til dig vedr. morfar, men den har du åbenbart ikke set?
Deborah, jeg ved godt der er meget diskussion om copyright ifm. gengivelse af opskrifter...
Jeg laver altid lidt om når jeg bruger en opskrift, så jeg kunne i princippet bar skrive den som jeg lavede den og at det var min ide / med inspiration efter og det synes jeg er mere snyd...
Jeg angiver i det mindste altid min kilde, det er der mange andre madbloggere der ikke gør..
Ikke siden du skrev i det første indlæg, men nu skal jeg da lige kigge efter:)
Det ser dæleme dejligt ud ... og det siger jeg, som en også-ikke-augbergine-fan. Så måske dette skulle prøves af.
Jeg er blevet vild med auberginer- også selvom jeg var overbevist om, at det aldrig skulle i min mund:)
Den her ret er dejligt mild, cremet og ostet, så du vil ikke engang opdage der er aubergine i:)
Det er muligvis mig der er tungnem, men hvordan gradbøjer du ulovligt? :) Jeg har svært ved at se, hvordan det kan diskuteres? :) Copyright har kun en betydning.
Men ja jeg kan se, at de amerianske blogs direkte også kopiere hinanden og bare skriver at originalen ligger her og der. Jeg kan ikke rigtig se ideen.
Deborah, jeg er heller ikke tungnem og ved godt der findes regler om copyright og mange andre ting..
Jeg skal nok stå til ansvar for hvad der foregår på min blog, men det må til enhver tid være min egen sag..
Både Mad! og SpisBedre! er orienteret om, at jeg bruger deres opskrifter herinde i ny og næ uden det har givet problemer..
Send en kommentar