Trods ondt i halsen og nu også en spirrende forkølelse har jeg haft en super dejlig dag sammen med tøserne.
Nutellaen må siges at være en succes, så det er ikke sidste gang jeg laver sån en portion:)
Det er selvfølgeligt ikke helt som Nutella, men smager rigtig skønt:)
Nuteallaen smager selvfølgeligt forskelligt helt afhængig af hvilken kvalitet chokoladen er, så det tror jeg at jeg vil eksperimentere lidt med. Lidt finthakkede, ristede nødder ville gøre den lidt crunchy, det ville nok heller ikke være dårligt..
Opskriften er efter Morten Heibergs "Kage og chokoladefristelser".
Hjemmelavet Nutella
150 g lys chokolade
75 g mørk chokolade (60 %)
3/4 dl (sød)mælk
1½ dl piskefløde
30 g sukker
½ stang vanilje / 1 tsk vaniljesukker
100 g usaltet smør
Hak de 2 slags chokolade meget fint og kom det i en en skål.
Bring mælk, fløde, vaniljekorn og sukker i en lille gryde.
Varm det langsomt op til kogepunktet under omrøring.
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen under omrøring.
Rår, til chokoladen er godt opløst.
Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret i små stykker.
Pisk herefter blandingen godt igennem med en håndmixer eller en stavblender.
Hæld den på glas og lad den sætte sig ved stuetemperatur.
Opbevares herefter i køleskab- kan holde en uges tid på køl.
6 kommentarer:
Det var en rigtig hyggelig dag søde :) Tak for mad!
Uha den ser farlig (god) ud. Den kunne jeg godt forestille mig at sætte på bordet til en gang fødselsdags-rundstykker eller noget :-)
Det var rigtig hyggeligt Lotte:)
Tak for de fine gaver!
heidi, den er rigtig god:)
Tror den vil begejstre de fleste gæster:)
Mmmmm, nutella er altid et hit. Jeg bliver da nødt til at forsøge at lave min egen en dag. Tak for opskriften.
Kh Kristina
http://fifthfloorcooking.wordpress.com
Den nutella ser altså bare super lækker ud!! Den må jeg bare prøve!!! Tusind tak for opskriften. Sufer altid på nettet efter lidt anderledes og spændende opskrifter. Tak!!
Tak fordi du delte en rigtig lækker opskrift, mine børn er helt vilde med det! Uha det kunne vist godt blive en vane på weekend bordet...
Send en kommentar