Det er nemlig hvad vi har fået idag:)
Vi har mad til flere dage, for det er noget der mætter rigtig godt og smager dejligt..
Opskrifterne er fra Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad"..
Ifølge Jamie kan man bruge hvilken som helst curry-ret, men nu havde vi jo en rest i fryseren vi skulle ha brugt..
Vi spiste den med gulerodssalat, citronbåde og pappadums- Jamie foreslår også lidt yoghurt naturel og det tror jeg ville ha været lækkert, men det havde jeg ikke li fået købt:)
Reste-biriani (4-6 personer)
350 g basmatiris- jeg brugte brune ris
ca. 800 g curry
25 g smør
2 tsk gurkemeje
2 løg
4 hele nelliker
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær løgene i tynde skiver og svits dem sammen med nelliker, salt og peber i en god slat olie, til løgene er bløde og gyldne.
Smør en ildfast form med halvdelen af smørret og drys med gurkemeje, så det dækker bunden og kanten.
Fordel ris i bunden af formen og pres det godt sammen.
Kom et lag løg og derefter et lag løg ovenpå.
Fortsæt på denne måde og afslut med ris.
Fordel resten af smørret i små klatter oven på risene.
Smør en stykke stanniol med en smule olie og kom det med den olierede side ned over formen.
Pres godt ned om siderne.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 250 grader i 50 min.
Evolutionær gulerodssalat (2 pers)
4-5 gulerødder
½ bdt. purløg
6 spsk rigtig god olivenolie
2 spsk friskpresset citronsaft
1 lille dl solsikkekerner
salt, peber
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Klip purløget og bland det godt sammen.
Ryst olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen til en ensartet masse.
Bland dressingen med salaten og drys med solsikkekerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar