Ikke nogen særlig køn ret, men en meget velsmagende og hyggelig at få engang imellem, fx. en søndag aften sammen med lidt dampet broccoli:) Og så er der endda rester til imorgen:)
Opskriften er fra SpisBedre nr. 12/2010, men jeg lavede undervejs så meget om, at opskriften nærmest ikke ligner længere, haha:)
Shepards Pie (4 pers)
1 kg. kartofler
1 dl. mælk
25 g smør
salt, peber, muskatnød
500 g. hakket oksekød
200 g. revet gulerod
2 løg, hakkede
1 lille dåse tomatpure
½ dl. vand
salt, citronpeber, paprika og oregano
lidt olie til at stege i
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt vand til de er helt møre.
Pisk kartofler, smør, mælk, salt, peber og muskatnød sammen med en håndmixer til en jævn mos.
Svits oksekødet i lidt olie til det har fået farvet.
Kom løg og gulerødder ved og lad det svitse med 2 min.
Tilsæt krydderier, tomatpure og vand og lad det koge sammen et øjeblik.
Smag til.
Kom kødsaucen i et ildfast fad og fordel karofffelmosen over.
Bag pie'en ved 200 grader i ca. 20 min. til at mosen har fået lidt farve.
Serveres med det samme sammen med dampet broccoli eller en grøn salat.
10 kommentarer:
Det har jeg aldrig prøvet at lave, og jeg tror faktisk heller ikke, jeg har smagt det! Men den er nu noteret på listen over retter, jeg bør få smagt :-)
Jeg elsker den ret, det er faktisk rigtig længe siden at jeg har lavet den så det skal snart være
Elsker Sheperds Pie, og det er bare så meget "comfort food" :)
Får jo helt lyst til at lave det snart...
- Maj
mmm det lyder lækkert ud.
Shepard Pie er altid godt, mums :-)
Mange hilsner
Birthe
Piskeris, det smager rigtig skønt og Kristian var MEGET begejstret:)
Pernille, det smager skønt. Hvem elsker ikke også kartoffelmos, uhm..
Maj, det er nemlig comfort food, sån nogte trygt, varmt og nærende:)
Line, det smager rigtig godt:)
Birthe, det er helt bestemt en dejlig spise:)
Uhm, det var en god ide, det må jeg snart lave igen, men jeg tror da at jeg plejer at bruge lammekød?
kh Anni
Anni, det er fordi jeg ikke kan li lam, at jeg ikke har brugt det- og så er hakket lammekød heller ikke bar li noget man sån li opdriver i Netto:)
Da jeg så denne ret, tænkte jeg bare, at DEN måtte jeg prøve. Det er nu gjort, og den er da totalt god - det er vist ikke sidste gang, vi har fået den herhjemme. Så tak for inspiration :)
Det var så lidt Nina- det smager nemlig rigtig dejligt:)
Send en kommentar