mandag den 15. august 2011

Coleslaw med mormordressing

Mange (inkl. Kristian og hele min familie) synes, at vi får alt får meget mærkeligt mad herhjemme.
Engang imellem får vi nu også "almindeligt" mad, som i lørdags, hvor vi fik frikadeller, kogte kartofler, sauce og rødbeder. Kristian elsker frikadeller:)
Til den slags mad hører der sig sjældent særligt meget grønt til, men det dur ikke, så jeg lavede en coleslaw til efter opskrift fra MagasinetMad nr. 7/2011.
En virkeligt lækker og sprød salat med en skøn dressing.
Selv Kristian tog frivilligt salat 2 gange og det er en sjældenhed!
Jeg brugte ikke så meget mynte som i opskriften, for jeg synes nemt at maden kommer til at smage lidt af tandpasta hvis der er for meget i, men det er jo en smagssag.

Coleslaw med mormordressing (2 pers.)
½ spidskål
3-4 nye gulerødder
½ bdt. kørvel
ca. 1 spsk. hakket mynte

Dressing:
saft af ½ citron
1 dl. fløde
1 spsk. rørsukker
lidt salt og peber

Start med at lave dressingen: Bland citronsaft, rørsukker og fløde godt.
Smag til med et lille nip salt og peber og stil den på køl, så den tykner lidt.
Fjern stokken og de yderste blade fra spidskålet og skær det i helt fine strimler.
Skrub gulerødderne godt og skær dem i tynde strimler med en tyndskræller.
Hak kørvel og mynte og bland det sammen med grøntsagerne.
Lige inden serveringen blandes grøntsagerne med dressingen.
Serveres straks.

2 kommentarer:

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Uhm, hvor lækkert. Jeg plejer ikke og være vild med coleslaw, men den her udgave ser noget mere delikat ud :)

Også er det jo en fryd for øjet, når du vælger SÅ flot en skål og komme det i :)

MissMuffin sagde ...

Jeg kan rigtig godt li det hvis alt er fintsnittet og dressingen ikke er for fed:)
Men versionen med spidskål er også bedre end den med hvidkål efter min mening!
Det er nemlig en helt vildt flot skål:P