torsdag den 16. februar 2012

Raspberry Trifle Cupcakes


Nu var Telenor jo så romantiske, at Kristian skulle arbejde over Valentine Day, så i stedet sendte jeg lidt "Love" med ham på arbejde i form af de her små kager fra HummingBird Bakerys "Cake Day", som er en virkeligt smuk og skøn bog:)
I originalopskriften skulle der lægges et frisk hindbær ned i hver cupcake og så fyldes op med syltetøj, men jeg kom kun syltetøj i.
Kristians kollegaer havde vidst været ganske tilfredse og jeg synes også selv, at de blev ret gode.

Raspberry Trifle Cupcakes (12-15 stk.)
Cupcakes:

80 g. blødt smør
280 g. sukker
240 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
240 g. kærnemælk
1 tsk. vaniljeessens
2 æg

Creme-frosting:
500 g. kærnemælk
1 tsk. vaniljeessens
5 æggeblommer
100 g. sukker
30 g. mel
30 g. majsmel
200-250 g. double cream

Fyld:
ca. 100 g. god hindbærsyltetøj
evt. 12-15 friske hindbær

Pisk smør, mel, sukker og bagepulver sammen til en "krummet" masse.
Rør mælk, æg og vaniljeessens sammen.
Pisk det i melblandingen og pisk kun, til dejen netop er ensartet.
Fyld papirsforme i muffinplader og fordel dejen heri- de skal ca. være fyldt 2/3 op.
Bag dem ved 190 grader i ca. 18-20 min.
Lad dem køle helt af på en rist.
Mens de køler af laves cremen; bland mælk og kærnemælk sammen i en gryde og kog det op- kærnemælken skiller lidt, men det betyder ikke noget for det endelige resultat.
Bland æggeblommer med sukker, mel og majsmel til en tyk grød. Rør lidt af den kogende mælk i og kom det herefter i gryden med resten af mælken.
Pisk det rigtig godt igennem, så der ikke er nogen klumper. Pisk til cremen begynder at tykne.
Hæld den i en skål og lad den køle helt af i køleskabet.
Når kagerne skal laves piskes double cream'en til flødeskum og vendes sammen med cremen.
Med en lille kniv eller en teske laves der et lille hul i hver muffin, som fyldes med hindbærsyltetøj.
Pres toppen på igen.
Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over kagerne.
Pynt og så er der serveret:)

Efter Salling begyndte at forhandle mælk fra Osted Mejeri er der også kommet double cream på hylderne, hvilket jeg længe har ønsket at prøve.
Double cream er fløde med 50% mælkefedt, hvor almindeligt fløde indeholder 38% mælkefedt. Derfor er double cream også ret så tykt og har en meget tydelige flødesmag.
Nu hvor jeg har prøvet det tør jeg godt erstatte double cream med fløde i de fleste opskrifter. Skal den indgå i en creme eller ligende vil jeg nok ikke, for der vil den tykke konsistens være afgørende. I alt hvor den skal piskes op som flødeskum tror jeg ikke, at det er noget problem.

17 kommentarer:

Merca sagde ...

De ser virkelig lækre ud dine kager. Jeg er meget spændt på at høre mere om dine projekter med double cream. Ved du om det noget der kun forhandles i Salling ?

feenfood sagde ...

Nej hvor er de fine :) Kan godt forstå de blev glade på hans arbejde...

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Wauw hvor ser de lækre ud søde. Men hvis man nu ikke er helt så vild efter fløde og dens flødesmag, burde man så ikke bruge alm. fløde i sådan en opskrift her tror du?

MissMuffin sagde ...

Merca, der bliver nok lige et par stykker i nærmeste fremtid, men man kan altså sagtens bruge piskefløde:) Her i Aalborg er det kun Salling der har det- så vidt jeg ved er eneste producent i Danmark Osted Mejeri.

feenfood, det gjorde de heldigvis:)

Kristine, de smager ikke ret meget af fløde, mere af vaniljecreme, men du kan altså sagtens bruge almindeligt fløde- bare pisk den godt stiv!

Anonym sagde ...

Rema 1000 i Århus og København forhandler Osted, også double cream. Så hvis ikke Rema 1000 i Aalborg har det, så klag til butikschefen piger :-)
Mvh. Helle

Linda sagde ...

Den creme frosting lyder spændende.

Blev der noget til overs - jeg synes umiddelbart at mængden lyder som meget i forhold til 12 cupcakes?

Jeg går ud fra at den ikke er så smøragtig som alm. frosting, og jeg går også ud fra at den ikke er helt så sød heller?

Den skal helt sikkert prøves - tak fordi du delte :-)

Bitten sagde ...

Og han døde slet ikke af pinlighed?
Dejligt at du har fået testet double cream, så behøver vi andre ikke at gøre det ;)

MissMuffin sagde ...

Helle, jeg mener da egentligt også at ha set, at Rema1000 har Osted-produkterne, men jeg kan simplethen ikke huske hvornår jeg sidst har været i en af butikkerne. Måske det ku være værd at undersøge, for så er det sikkert lidt billigere end i Salling:)

Linda, der blev en klat til overs ja, men det var ikke helt vildt meget. Selvom jeg også studsede over den ½ liter kærnemælk, så bliver der ikke en kæmpe portion creme ud af det. Jeg fik også 15 cupcakes ud af portionen.
I og med der ikke er smør eller store mængder sukker, så ja, den er mere flødeskumsagtig og smager let af vaniljecreme.

Bitten, det er åbenbart ikke så pinligt længere, men jeg tror det er fordi, at hans kollegaer bliver glade for kagen- de er vidst nogle værre kage-grise:)
Nu er den hvertfald testet, så må i andre se om i skal prøve!

Mit element sagde ...

Flotte cupcakes, - godt lavet! hvor har du dog købt de uimodståelige "cutie pie" henne!?!? Må da bare eje sådan nogle til næste tøse-hygge-spise-cupcake-besøg :-) På forhånd; tak for svar!
VH.
cupcake-stylisten.blogspot.com

MissMuffin sagde ...

Riks, de er købt i Fru Ronne i Aalborg- de er ret så dyre, men rigtig fine:)

jf sagde ...

De er så fine de små hjerter! Jeg er lige nu i Miami hvor jeg har købt 6x28 g (6 små pakker på størrelse med et kortspil med 28 g i hver) af dem til 1.50 dollar i alt! - alt herovre er bare billigere :)
Janet

MissMuffin sagde ...

Janet, jeg er glad for, at jeg ikke skal til USA, for jeg tror slet ikke jeg ku styre mig! Der er sikkert en milliard fine ting- står der så noget forskelligt på hjerterne?

jf sagde ...

Det er meget svært at styre sig kan du tro! Jeg har købt alverdens kagegrej itil ingen penge.... Tog afsted med to kufferter og hjem med tre ;) det er dog ikke altsammen kagesjov! Jeps hjerterne er forskellige i farve og tekst - de var til salg til valenties day.
Janet

Anonym sagde ...

A raw onion сoulԁ be rubbeԁ on unbroken chilblainѕ with firѕt-rate success.
- Cеntre tunnel chimney duсt to
mахimisе еconοmical warm аirfloω.
The lаndfill prοlοnged thе ѕpot so іt can be put into use to devеlοp on.


Feel free to surf tο my ωebpаge .

.. http://dexterping94.beeplog.com

Anonym sagde ...

Hello my family membeг! I want to say that this article iѕ аwesοme, great written аnd come with aρproximately all sіgnifiсаnt infoѕ.
I would liκe to look extra рosts lіke thіs .


My web-site; Chemietoilette

Anonym sagde ...

Thіs іs a toρic whісh is near tο mу
heаrt... Best wiѕheѕ! Where are your
cоntact dеtails though?

Herе is my web-site - moodle.Ufpr.Br

Anonym sagde ...

Hi, I read your blog on a regular basis. Your humoristic style is
awesome, keep up the good work!

Here is my weblog ... Mannheim Kindergeburtstag