onsdag den 4. juli 2012
Grape, Chocolate & Marshmallow Focaccia
Dette er altså en lidt mærkeligt sag, men den skulle altså afprøves. Den smager nu også godt, brødet fyldt med vindruer, chokolade og skumfiduser.
Anledningen var, at jeg fik de søde blogger-piger på besøg og så skulle de jo have lidt at styrke sig på:)
Opskriften er fra Jamie Oliver Magazine nr. 27/2012. Jeg lavede halv portion, men fordi vi er nogle chokolade-grise valgte jeg at komme dobbelt chokolade på:)
Der skulle også ha været rosmarin på, men det undlod jeg. Det blev altså for mystisk!
Vindruerne smagte ikke meget igennem, men chokolade og smeltet skumfidus er nu heller ikke tosset.
Brødet blev serveret lunt med kold vaniljecreme til. Vaniljecremen blev denne gang en købt en af slagsen, for jeg orkede ikke lave en. Nogle gange er det altså bedre med nemme løsninger end at stresse rundt for at nå det hele!
Grape, Chocolate and Marshmallow Focaccia (ca. 5 personer)
325 g. mælk
2 spsk. honning
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
500 g. hvedemel
5 g. tørgær
Fyld:
1 håndfuld grønne og blå druer
100 g. skumfisuer
50 g. mørk chokolade
vaniljecreme til servering
Varm mælken op sammen med honning og vanilje, til den er lunken.
Bland mel og tørgær godt i en stor skål- jeg brugte min elskede KitchenAid.
Hæld den lune mælk i melet lidt af gangen og ælt til en blød og smidig dej.
Kom den i et lille fad med bagepapir og pres den godt ud i alle hjørner og kanter.
Lad den hæve lunt og tildækket i en times tid, til den er dobbelt så stor.
Skær vindruerne i halve og skumfiduserne i passende størrelse. Bland der med chokoladen.
Pres huller i dejen med dine fingre- ligesom når man laver en focaccia!
Fordel fyldet over og pres det godt ned i dejen.
Lad den hæve lunt og tildækket i en times tid, til dejen endnu engang er fordoblet.
Bag brødet ved 180 grader i ca. 25 min. Brug evt. en gaffel til at blande det varme fyld ovenpå brødet, så det er ved at være bagt færdigt.
Løft det forsigtigt op på en bagerist og lad det afkøle let. Pas på skumfiduserne, der er meget varme!
Skær brødet ud i firkanter og server det lunt med iskold vaniljecreme.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
5 kommentarer:
Guuuuf den var god :) jeg tror det havde været godt med rosmarin :P
woah! Det lyder helt fantastisk.. og jeg tror godt jeg turde med rosmarin! Rosmarin og chokolade er best buds :)
Line, det tror jeg måske også nu, men jeg var stadig lidt tvivlende på et brød med skumfiduser og vindruer:)
Pernille, jeg tør også godt nu, men rosmarin og skumfiduser? Det lød altså lidt mærkeligt i mine ører- der er endda rosmarin i vindueskarmen:)
Haha ja det har du ret i.. men jeg syntes egentlig også at vindruer og skumfiduser sammen lyder mærkeligt XD
Pernille, det jo det- det hele er lidt mystisk sammensat:)
Send en kommentar