Jeg elsker sån noget tapas hvor der lidt af det hele, så man rigtig kan sidde og nippe og hygge om maden. Det tager faktisk ikke særligt lang tid at lave, så vi fik det en dag efter arbejde hvor det skulle gå lidt hurtigt.
Nu er der normalt ikke særligt mange grøntsager i sån en tapas-tallerken, så for at få lidt sundt klemt ind, så serverede jeg den lille, lækre salat ved siden af. Umiddelbart lyder det som en mærkelig kombination med ferskner, tomater og majs, men det smager altså rigtig godt!
Opskriften er fundet her, men jeg lavede den bare som jeg nu synes. Desværre er det ret svært at finde lige så flotte tomater som i originalopskriften, men jeg havde heldigvis en mixbakke købt i Netto.
Peach and Tomato Salad (2 pers.)
2 ferskner
2-5 tomater, gerne forskellige slags
½ majskolbe
2 forårsløg
1 tyk skive brød uden skorpe
2 spsk. smuldret feta
olivenolie, salt, peber
Kog majskolben og lad den køle helt af. Skær herefter majskernerne af kolben.
Fjern stenen fra ferskerne og skær den i både.
Skær tomaterne i både og forårsløgene i tynde ringe.
Skær brødet i små tern og rist det i en smule olivenolie på en meget varm pande, til det er gylden og sprødt.
Bland ferskner, tomater, majs, forårsløg og brød. Krydder med lidt salt og peber.
Fordel salaten i to små skåle og drys med feta.
Til salaten fik vi lidt forskelligt godt; pastrami, serranoskinke, små brunchpølser stegt i røget paprika og honning, tzatiki, hummus, gouda med pesto, mexicansk spicy cheddar, lidt druer og et flute. Rigtig lækkert!
2 kommentarer:
Det lyder lækkert.... Lige sådan sommermad, som jeg elsker.
Hanne, det var også super lækkert og rigtig hyggeligt at sidde med, så det vil jeg til at huske at gøre noget oftere!
Send en kommentar