onsdag den 14. november 2012
Havregrynskager
Til desserten med pærer og is ville jeg bage sådan nogle tynde "blonde-småkager", så der kom lidt knas til. Det lykkedes bare ikke! Heller ikke selv om jeg prøvede 2 forskellige opskifter, for de ville bare ikke flyde ud og blive tynde og sprøde. Andet hold blev dog til nogle udemærkede cookies, som sagtens kunne serveres til desserten.
Opskriften fandt jeg på nettet, men jeg kan simpelthen ikke finde den igen.
Havregrynskager (12 stk.)
100 g. smør
100 g. farin
100 g. havregryn
1 æg
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
Smelt smørret ved lav varme- det må ikke tage farve.
Hæld smørret op i en skål og kom havregrynene i. Lad det stå og trække et par min.
Rør så de øvrige ingredienser i, så du får en ret tynd dej.
Kom dejen på bageplader med bagepapir. Der skal bruges ca. 1 spsk. dej, men husk at lav god plads imellem, da de flyder lidt ud under bagningen.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 min.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
9 kommentarer:
Tynde eller ej, lækre ser de ud :-) Jeg har en opskrift på nogle havregrynskager som flyder ud og bliver tynde...og så smager de også super godt :) Den må du godt få.
Hyggemor, den vil jeg gerne have:) Utroligt at de ikke ville lykkes! Elsker sån nogle tynde, sprøde kager til is..
Kagerne ser lækre ud. Jeg har spekuleret meget over, hvorfor du ofte bringer opskrifter, som mislykkedes for dig? Normalt bruges blogs vist mest til at dele "det gode eksempel". Det er slet ikke en kritik - jeg undrer mig bare. Er det for at få inspiration til at gøre det bedre? Eller noget andet?
Dejlig blog ellers med masser af dejlige opskrifter :)
Hej MissMuffin
Kagerne ser rigtig lækre ud. Hvis du vil have kager, der flyder ud og bliver super tynde, så kan jeg anbefale Cookie Crumbles havregrynskager. De er bare alletiders sikkert også til is.
Venlig hilsen
Inge V.
Anonym, det er ganske bevidst, for alt er altså heller ikke rosenrødt hjemme i mit køkken:) Denne ospkrift mislykkedes og blev ikke som planlagt, men de smager stadig godt, så det er stadig en opskrift, der kan bruges. Det ville fx. være noget andet, hvis jeg havde blogget om den chokoladekage, der engang eksploderede i min ovn, for der var slet ingen kage tilbage. Så er det mislykket, haha:)
Inge, godt tip:) Det må jeg huske næste gang, for en sprød havregrynskage til is er bare et hit i min mave:)
Hej MissMuffin. I stedet for havregrynkager, kunne man måske lave nogle nøddeflager -jeg tænker dem man bruger til nøddekurve, men så bare lade være med at forme dem? Bare en tanke :-)
Den kommer her :-)
75 gr. smør
100 gr. havregryn
1 æg
125 gr. sukker
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
Smøret smeltes i en gryde og havregrynene vendes i. Tag gryden af varmen og lad stå. Æg og sukker piskes godt (hvidt). Mel, bagepulver og vaniliesukker hældes i æggemassen og det røres godt sammen. Havregrynsmassen blandes herefter i. Sæt dejen i klatter på en bageplade m. bagepapir. ca. en tsk. dej pr. kage. Husk god plads imellem da de flyder meget ud. Bag i ovnen ved 200 grader i 8 minutter.
God fornøjelse :-)
Elisabeth, det var heller ikke en dum ide. Jeg har set, at man kan rulle dem lidt ligesom en "cigar". Det ville fungere fint hertil..
Tak Hyggemor:) Så må vi se om de vil lykkes næste gang der er havregrynskager på menuen:)
http://www.browneyedbaker.com/2012/12/04/almond-lace-cookies/
Måske disse "would wo the trick"? :)
Kh. Mette
Send en kommentar