onsdag den 2. oktober 2013

Cheddar Brioche Bread

Det her ostebrød er super lækkert og nemt at lave. Perfekt til efterårets supper, men også bare med en skive god pølse eller skinke. Uhm..
Det kunne godt tage lidt mere ost efter min smag, men jeg elsker også bare ost:) Jeg kiggede lidt på denne opskrift, men sjussede mig ellers frem og det blev jo heldigvis endnu engang med godt resultat.
Jeg lavede dejen søndag aften inden sengetid, smed den i køleskabet og bagte så brødet da jeg kom hjem fra praktik mandag. Super nemt og en god måde at få hjemmebagt brød på i hverdagen, hvor det kan knibe lidt med at få tid til at bage.

Cheddar Brioche Bread
10 g. gær
3 dl. lunken mælk
45 g. blødt smør
75 g. revet cheddar
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Hvedemel

Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, sukker, æg og cheddar.
Tilsæt ca. 100 g. hvedemel og derefter det bløde smør. Ælt det godt og tilsæt hvedemel lidt af gangen ind til dejen er fast, glat og smidig.
Kom den i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad det hæve på køl min. natten over.
Tag dejen ud på køkkenbordet og lad det hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
Del dejen i 3 lige store stykker og tril til lange pølser. Pres enderne sammen og flet et fast og tæt brød.
Læg det på en bageplade med bagepapir. Lad det hæve lunt og tildækket 30 min.
Bages ca. 30 min. ved 190 grader. Det skal lyde hult og sprødt når du banker på det.
Lad det køle af på en rist.

4 kommentarer:

Line sagde ...

Mmm, cheddarbrød... Åh, den opskrift kunne jeg godt have brugt lidt tidligere i dag, så jeg kunne have lavet det til aftenens suppe. Oh well, nu har jeg den til næste gang ;)

TestMedTestPå sagde ...

Mmmm! Det lyder lækkert! Den ryger lige i gemmerne! :-)

Annemette sagde ...

Lækkert lækkert! Det er kommet på min to-do liste for jeg mangler altid noget godt brød til suppe :-)

MissMuffin sagde ...

Line, mon ikke du snart skal lave suppe igen og så er den på lager:)

Edith, det er også super godt:)

Annemette, det her er hvertfald oplagt:)