mandag den 10. marts 2014

Mysteriet om vasketøjs-mængderne

Endnu en weekend er gået og som den slags ofte ender med, så har den været fuld af tøjvask.
I forhold til, at vi kun er 2 mennesker herhjemme, så synes jeg nogen gange, at vi har rigtigt meget vasketøj. Maskinen kører hvertfald en 4-5 gange om ugen herhjemme.
Nu ved jeg godt, at jeg ofte bliver drillet med min rengøringsvanvid og her hører tøjvasken også ind under :)

Jeg faldt over denne artikel i AltForDamerne under emnet "Lidt om sundhed" og måtte indse, at det vidst er mig, der er lidt sippet.
Her står der, at man skal skifte sit sengetøj hver 14. dag eller hvertfald 1 gang om måneden.
1 gang om måneden?! Faldt næsten ned af sofaen. Ydrk, det kunne jeg ikke. Herhjemme vasker jeg sengetøj hver uge.
I artiklen står der også, at det er nok at skifte sit viskestykke 1 gang om ugen hvis man vasker op i hånden og bruger man det kun til let aftørring, så er det nok at skifte det hver 14. dag. Der blev jeg også næsten helt dårlig! Vi har opvaskemaskine, men gryder og knive vaskes op i hånden. Vores viskestykke skiftes hver dag sammen med karkluden.
Jeg forstår heller ikke det der med at det er nok at skifte håndklæde en gang om ugen. Der tørres hænder og krop i dem hver dag. Vores håndklæder skiftes et par gange om ugen og dem til at tørre hænder i skiftes også altid inden der kommer gæster, uanset om de lige er blevet skiftet.
Så hvis AltForDamernes ekspert har ret i at det er nok, så er jeg vidst noget sippet og er vidst også skyld i de til tider enorme mængder vasketøj:)


8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lyder som om vi også vasker alt for meget herhjemme ... Men altså, helt ærligt: Håndklæder og viskestykker og den slags må da bliver fulde af bakterier hvis man bruger dem så længe!?! Nej, jeg tror at jeg vasker videre!

Louise sagde ...

Vi vasker også for meget herhjemme. Viskestykkerne holder lidt længere end karkludene, som bliver skiftet så godt som hver dag.
Hvis det stod til mig, så skiftede vi også sengetøj hver uge. Men det vil kæresten ikke være med til :-) Så de bliver skiftet hver 14. dag.
Der hvor jeg er mest sippet, er nyt tøj. Jeg kan slet ikke forstå folk der tager nyt tøj på uden at have vasket det først?! Det er jo fyldt med farve og kemikalier...

Linebinevaskemaskine sagde ...

Viskestykkerne ryger altså også til vask herhjemme min 1 gang om dagen, dammen med karkluden.

loppemor sagde ...

jeg har det lige som dig med viskestykkerne og karkludene skal skiftes være dag :)sengetøj skifter jeg ca. være 14 dages. så jeg vasker også en del og jeg koger også stædig håndklæder/sengetøj/ viskestykker/karklude og undertøj ved der er mange der ikke gøre dette mere. Min vaske mønster liner meget min mors så mund ikke det også er noget at gøre med hvad man har lært hjemme fra. Jeg tømmer også skralle spand være dag lige meget og den kun er halv fuldt :)

MissMuffin sagde ...

Nana, det tænker jeg også? Så jeg vasker også derud af:)

Louise, der må min kæreste bare finde sig i det. Han hader at lægge det på, men kan nu godt lide fornemmelsen af rent sengetøj. Jeg elsker det stive, soltørrede sengetøj, mens han foretrækker det fra maskinen:)
Nyt tøj er jeg ikke så sippet med, kun det der skal sidde helt ind til kroppen- men det er ikke pga. kemikalierne, men fordi andre har prøvet det før mig:)

Line, det bliver også nemt lidt klamt ellers!

loppemor, jeg kogevasker også sengetøj, håndklæder og viskestykker. Jeg vil også helst have den tømt hver dag, for den kommer nemt til at lugte!

Mette sagde ...

Jeg gør nøjagtig som du og vil blæse på den ekspert. Om sommeren vasker jeg gerne sengetøj flere gange om ugen blot for at nyde at komme i seng, der dufter af sol :)

Til gengæld bruger jeg kun sjældent min tørretumbler. Jeg elsker tøj, håndklæder og linned der dufter af frisk luft.

Charlotte den 2. sagde ...

Enig med dig - det andet er uhumsk. Noget andet som jeg også falder i svime over, er at nu anbefaler man at man kun vasker tøjet ved 40-60 grader, føj for den lede. Tvivler på om de såkaldte eksperter gør som de anbefaler.
Charlotte

MissMuffin sagde ...

Mette, der er heller ikke noget bedre:) Min have har desværre ingen tørrestativer endnu, men det skal den nok få det her i løbet af foråret.

Charlotte, jeg kan godt se det miljørigtige i det, men jeg har købt en energi-venlig maskine da den gamle blev udskiftet. En kogevask tager så også 4 timer og 14 min! Det er kun mine sarte silkeskjorter og strik der får på de helt lave grader..