fredag den 20. juni 2014

Chokoladekage med nutellacreme og jordbær

I opskriften skulle kagen toppes med hindbær, men jeg valgte selvfølgeligt søde, solskinsmodne jordbær og så et lille drys frysetørrede brombær.

Chokolade og Nutella hører vidst til blandt mine favoritter. Toppet med en anden yndlings-spise, nemlig jordbær, får man sig lidt af en kage.
Denne kage bagte jeg til Uni-pigerne, for vi skal snart op i socialt arbejde og med et kæmpe stort pensum kræver det altså lige lidt kage til at holde gejsten oppe.
Kagen virker meget kompakt og lidt tør lige når den er bagt, men det er den slet ikke, den er meget fast og chokoladelækker. Den rækker også langt, for den er fyldt med tunge sager og selv om vi gerne ville, så kunne vi kun spise et stykke hver.
Opskriften er fundet her.

Chokoladekage med nutellacreme og jordbær (6-8 pers.)
200 g. mørk chokolade
150 g. smør
100 g. mandelmel
100 g. sukker
4 æg

Nutellacreme:
1½ dl. Nutella
3 dl. piskefløde
1 bakke jordbær

Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med smørret.
Smelt det sammen ved svag varme og under omrøring. Lad det køle lidt af.
Pisk sukker og mandelmel i chokoladeblandingen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne i chokoladeblandingen og pisk æggehviderne helt stive.
Vend æggehviderne i lidt af gangen.
Kom dejen i en smurt springform eller en form med bagepapir.
Bag den ved 180 grader i 25-30 min. Den må godt føles en smule ubagt i midten.
Lad den køle helt af i formen, evt. natten over.
Lige inden servering piskes fløde og Nutella til en luftig creme. Hæld cremen over kagen og top med jordbær. Server med det samme.



2 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

nøj mundvandet løber nu. Er du vimmer for en lækkerbisken. uhmn!!!

MissMuffin sagde ...

Marian, det er også en tung og sød og syndig sag :)