fredag den 31. oktober 2014

Lakserilette


Er du en af dem (ligesom mig) der ikke er så god til at få spist fisk, så er det her en nem og lækker måde at få fisk indenbords på.

Du må endeligt ikke snyde dit frokostbord for denne lækre og nemme lakserilette.
Den smager skønt på en rugbrød (især ristet rugbrød), i en sandwich eller som en del af et ostebord. Den tager kun 5 min. at røre sammen og kræver ikke ret mange ingredienser. Jeg er fan :) Den kunne sikkert også være lækker som del af en salat med sprøde salatblade, lidt rucola, tomater, pinjekerner og rugbrødscroutoner. Det tror jeg skal på menuen herhjemme en dag :)
Figensennep har en virkeligt lækker og sød smag, men kan du ikke lige få det, så brug en hel almindelig sød sennep.

Lakserilette (2 personer)
125 g. varmrøget laksefilet
1½ spsk. yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. citronsaft
½ tsk. figensennep
½ bdt. purløg, finthakket
salt, peber

Fjern skindet fra laksefileten og mos den godt med en gaffel.
Tilsæt alle ingredienserne og smag til med lidt salt og peber.
Den smager bedst efter en times tid i køleskabet.

5 kommentarer:

Annette sagde ...

Figensennep,hvor finder jeg det? Er det indvandrerbutikker eller måske Salling?

Det lyder lækkert med ristet rugbrød,jeg tror det skal prøves i weekenden!

loppemor sagde ...

Mums lyder lækkert lige noget for min datter og mig. :) med hvad er figensennep ??? Rigtige god weekenden fra fyns land :)

MissMuffin sagde ...

Annette, jeg har fået det i gave, men Salling er et rigtigt godt bud:)
Det smager så godt på ristet rugbrød!

loppemor, figensennep er grov sennep tilsat figen/figenmarmelade. Det er et specialprodukt, så kan du ikke finde det kan almindelig eller sød sennep også sagtens bruges.

Anonym sagde ...

Jeg har googlet figensennep, det kan købes, men der er en opskrift på thorbjorg.dk

MissMuffin sagde ...

Anonym, tak for tip :)
Ellers kan man også sagtens bruge sin favorit-sennep. Der er ingen grund til at gøre det sværere end højst nødvendigt :)